Talous

Fiskarsin menestyksen perusta on tuotesuunnittelu – ”Jossain käytetään lapiota, missä ei ole kahvaa, toisaalla pitkävartista. Jossain käytetään nostossa polvea"

Suomen vanhin perheyhtiö Fiskars elää ajassa. Sen tavoite on tehdä tuotteita, joilla arki helpottuu. Keittiöveitsen kehittelyyn menee helposti kolmekin vuotta.
Sanne Katainen
Sakset ovat olleet Fiskarsin valikoimissa kauan. Nykyiseen muotoonsa ne uudistuivat vuonna 1983. Saksien kanssa poseeraa yhtiön tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin.

Kaikki alkoi 1600-luvulla Fiskarsin kylästä, koska siellä oli vesivoimaa ja metsää sekä sopiva satama. Fiskarsiin tuotiin Ruotsista metallin raaka-aineita jalostettavaksi ja vietiin rautaa Tukholmaan ja Tallinnaan.

Fiskarsissa alettiin valmistaa myös tuotteita, kuten nauloja, lankaa, veitsiä ja kuokkia sekä valurautaisia patoja ja pannuja.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Verohallinto kehottaa: Tarkista verokortin vuosituloraja – liian alhainen veroprosentti jopa joka kolmannella palkansaajalla

Omakotiliitto lyttää Carunan hinnankorotuksen: "Eikö mikään riitä?"

St1 rakentaa uuden biojalostamon Göteborgiin