Talous

Kuntatyönantajien Jalonen: "Kuntarahoista puuttuu 150 miljoonaa euroa"

"Gäppiä budjettiriihessä riittää", arvioi KT Kuntatyönantajien Markku Jalonen hallitusohjelman todellista kustannusvyöryä kuntataloudelle.
Jaana Kankaanpää
Kuntataloutta kohtaa kustannusvyöry. KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kuuluttaa malttia palkkaneuvotteluihin. "Työmarkkinoilla on nyt menossa asemiin ajo."

KT Kuntatyönantajat laski hallitusohjelmakirjausten vaikutukset kuntataloudelle. KT:n laskemien todellisten kustannusten ja hallitusohjelmaan varattujen rahojen ero on noin 150 miljoonaa euroa.

KT kokosi taulukkoonsa merkittävimpien hallitusohjelmakirjausten kustannus- ja henkilöstövaikutukset kunnille ja kuntayhtymille.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

YIT:n johtaja kehuu Triplaa Suomen vihreimmäksi kauppakeskukseksi, joka pienentää kuluttajien hiilijalanjälkeä – betonikompleksin hiilijalanjälkeä ei tiedetä

Kobolttia etsivä kaivosyhtiö jättänyt varauksia tuhansille neliökilometreille – kohteet Lapissa, Koillismalla ja Kainuussa

Virolainen Operail haastaa VR:n rautateiden rahtiliikenteessä