Talous

Turve-energian hinta nousee päästöoikeuksien kallistuttua

Valtio saa päästöoikeuksien huutokaupasta parisataa miljoonaa euroa tänä vuonna.
Kuopion energia
Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm sanoo, että haketta voitaisiin lisätä kaupungin laitoksissa, mutta turve parantaa puupolttoainetta ja varmistaa saatavuutta.

Päästöoikeuden hinta on noussut parin vuoden aikana 5 eurosta hiilidioksiditonnilta 26 euroon, heinäkuussa hinta kävi jo 30 eurossa.

Se nostaa samalla rajusti turve-­energian kustannuksia energialaitoksille. Kuopion Energian toimitusjohtajan Esa Lindholmin mukaan hinta on noussut puolessatoista vuodessa jopa 40 prosenttia eli 7–8 euroa megawattitunnilta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitus aikoo korottaa kaivostoiminnan haittoja korvaavia vakuusmaksuja, sanoo elinkeinoministeri Kulmuni

Lappiin tulisi miljardin euron edestä tuulivoimaa, jos Puolustusvoimilta irtoaisi lupa: Tutkahaitta ratkaistavissa – tuulivoimayhtiöt maksaisivat uudet tutkat

140 työntekijää aloitti työnseisauksen Lantmännenin Kotkan näkkileipä- ja hapankorpputehtaalla – vastustavat työnantajan suunnittelemaa työaikamuutosta