Talous

Britannian äkkiero tuo tullit ja muuta paperityötä – lue mikä kaikki muuttuu maa- ja metsätalouden kaupassa

"Jos yritys on tehnyt tähän asti vain sisämarkkinakauppaa, tulliselvitysten teko itse on haastavaa", varoittaa tulliylitarkastaja.
Markku Vuorikari
Puutavaran tulee olla lämpökäsiteltyä, jotta sitä voidaan viedä Britanniaan. Puutuotteiden ja elintarvikkeiden kauppaan tulevat jatkossa tullitarkastukset sekä runsaasti lisää paperityötä.

Jos Britannia päätyy kertarysäyksellä sopimuksettomaan eroon EU:sta, edessä on lokakuun viimeisen ja marraskuun ensimmäisen päivän välisenä yönä valtava muutos vientiin ja tuontiin.

Yritysten olisi syytä varautua tilanteeseen laittamalla kuntoon erityisesti tarvittavat tullimuodollisuudet ja arvonlisäveroa koskevat hyväksynnät.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuluttajahinnat laskivat hieman syyskuussa – muun muassa vihannekset halpenivat

MT selvitti maaseudun kuntien 50 kovinta yritystä – vienti siivitti koivumahlayhtiön 79 prosentin kasvuloikkaan Tohmajärvellä

Biokattilan nuohoustarpeen voi päätellä savukaasun lämmön noususta – jo yhden millin nokikerros heikentää kattilan tehoa viisi prosenttia