Talous

Ammattiliittojen jäsenmaksuperinnästä nousi ideologinen sota

"Tämä on herrasmiessääntö!" Teollisuusliiton kemian neuvottelijat tyrmistyivät, kun Kemianteollisuus esitti ammattiliiton jäsenmaksuperinnän lopettamista.
Sanne Katainen
Energiayhtiö ja öljynjalostaja Neste on yksi suurimmista Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä. Kuva on Nesteen Porvoon Kilpilahden öljysatamasta.

Teollisuusliitto katkaisi kemian alaa koskevat työehtosopimusneuvottelut alkuunsa, kun työnantajajäseniä edustanut Kemianteollisuus ry esitti yhtenä tes-vaatimuksenaan työntekijöiden jäsenmaksuperinnän vaiheittaista lopettamista.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Vahva euro tappaa tehokkaasti perusyrityksiä, kilpailutilanne halpatuonnin keskellä tuntuu välillä kohtuuttomalta" – Pekka Luoma kertoo, mitkä ovat yrittäjän tunnelmat syksyllä 2019

Erään myllyn tarina, eli minkälaisten mutkien kautta Helsingin Mylly tuli Virosta Suomeen ja kasvoi kauppaamaan trendiruokaa maailmalle

HKScan muovaa organisaatiorakennettaan – Suomen toiminnoista vähennetään kahdeksan henkilöä