Talous

Nollautuiko vientiin aiottujen sinikettujen karanteeniaika viime perjantaina Kokkolassa? – Ruokavirasto: "Tapahtumien kulku pitää tietää yksityiskohtaisesti, jotta asian pystyy arvioimaan"

Turkiskettujen on oltava 30 vuorokautta karanteenissa ennen kuin ne voidaan viedä Suomesta Kiinaan. Keskeytyikö karanteeni kokkolalaisella turkistarhalla viime perjantaina? Onko karanteeni aloitettava alusta, jos tarhan kiinalainen omistaja yrittää jalostuskettujen vientiä uudelleen?
Esko Keski-Vähälä
JP Turkis Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Pan Jian Ping (vas.). Hui Zheng on yhtiön hallituksen jäsen. Kuva on otettu perjantaina 17. päivä tammikuuta, jolloin turkistarhalla oli liettualaisia eläinkuljetusautoja.

Kokkolassa toimivan, kiinalaisessa omistuksessa olevan turkistarhan suunnitelma lennättää eläviä sinikettuja Suomesta Kiinaan kariutui viime viikonvaihteessa. Ainakin toistaiseksi.

Turkistarha on nimeltään JP Turkis Oy. Suomalaisissa tarhaajapiireissä liikkuu huhu, että JP Turkis Oy:n kiinalainen omistaja aikoo yrittää kettujen vientiä uudelleen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Meno pörsseissä tasaantunut maanantain syöksyn jälkeen, myös Helsingin pörssi avasi niukkaan nousuun

Työllisyysaste oli tammikuussa 73,4 prosenttia – sekä työllisten että työttömien määrä nousi

Kiinalaisomisteinen JP Turkis Oy pyrki turhaan pohjalaisen tarhaajayhdistyksen jäseneksi – "Tiesimme, että yhtiön omistaja on viemässä eläimiä Kiinaan"