Talous

Tynkkylän Lomaniemi on Kehittyvä maaseutumatkailuyritys 2017

Talous 19.04.2017

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry antoivat keskiviikkona Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen Tynkkylän Lomaniemen Jukka Heikkoselle Punkaharjulta.


Punkaharjulla toimivassa Tynkkylän Lomaniemessä on muun muassa teetetty rantakaava, joka mahdollistaa laajentumisen tulevaisuudessa.

Tynkkylän Lomaniemi saa tunnustusta sukupolvien välisestä ja pitkäjänteisestä sekä laadukkaasta otteesta maaseutumatkailuyrityksen kehittämiseksi. Tynkkylän Lomaniemi on laajentunut suunnitelmallisesti monipuoliseksi, laajan matkailupalvelujen tarjonnan maaseutumatkailuyritykseksi keskelle Suomen laajinta järvimatkailualuetta.

Lomaniemessä on menty kehitys edellä sukupolvien ajan. Uutta ideoidaan, suunnitellaan, toteutetaan ja rakennetaan vuosittain. Omatoimisesti teetetty rantakaava mahdollistaa laajentumisen tulevaisuudessa, palkitsija toteavat.

Viimeisimpänä uudistuksena ja suurena kehityskohteena on ollut aurinkoenergian hyödyntäminen, jolloin aurinkoisina päivinä lomakylä, vierasvenelaituri, kahvio ja ravintola saavat sähkönsä auringosta. Lisäksi puuta hyödynnetään entistä enemmän lämpöenergian tuotannossa.

Yrityksen verkostoon kuuluvat muun muassa Saimaan Charmantit, Punkaharjun matkailu, Savonlinnan seudun matkailu, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomarengas Oy.

Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus jaettiin nyt kymmenennen kerran. Se luovutettiin vuosittain järjestettävän, nyt järjestyksessään 43. maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien juhlaseminaarin yhteydessä Kuusamossa.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry hallituksineen haluavat rohkaista nuoria jatkajiksi ja kannustavat heitä kehittämään maaseutumatkailua. Huomionosoituksena tästä myönnetään yritykselle, henkilölle tai henkilöille Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus.

Valinnassa huomioidaan innovatiivisuus ja rohkea ote yrityksen kehittämiseen. Palkittava voi olla uusi yrittäjä, joka aloittaa tyhjältä pöydältä tai toimivan yrityksen jatkaja, joka on lähtenyt kehittämään yritystä selkeästi uusille urille. Palkinnolla halutaan kannustaa nimenomaan uutta yrittäjäsukupolvea ryhtymään maaseutumatkailuyrittäjiksi.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n vuosikokouksessa tiistaina Kuusamossa valittiin puheenjohtajana jatkamaan Kirsi Ilola-Ollikka Valkeakoskelta ja varapuheenjohtajana Saila Valkeaniemi Sastamalasta. Uusina hallitukseen valittiin Jukka Heikkonen Punkaharjulta, Antti Ali-Lonttinen Liedosta, Riikka-Leena Lappalainen Iisalmesta sekä Pirjo Niinimäki ja Hanni Kumpunen Petäjävedeltä. Hallituksessa jatkavat Jani Kurvinen Somerolta ja Katja Vira Kuusamosta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit