Vuokrien nousu hidastui viime vuonna - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Vuokrien nousu hidastui viime vuonna

Vuonna 2015 vuokrat nousivat 3,6 prosenttia, viime vuonna 2,2 prosenttia.
Vuokrien nousu hidastui viime vuonna hieman aiemmasta vuodesta. LEHTIKUVA / Irene Stachon

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat viime vuonna keskimäärin 2,2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Nousu hidastui hieman, sillä vuotta aiemmin vuokrat nousivat keskimäärin 3,6 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 3,4 prosenttia ja muualla maassa 2,0 prosenttia. ARA-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,5 prosenttia. Vuotta aiemmin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat pääkaupunkiseudulla 4,0 prosenttia ja muualla maassa 3,3 prosenttia.

Vuokraturva arvioi, että isojen kaupunkien keskustoissa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat eivät näytä nousevan enää edes yksiöissä, vaan vuokrissa on nähtävissä myös laskua. Vuokraturvan mukaan uusia kaksioita rakennetaan jopa niin paljon, että niiden kohdalla on riski ylituotannosta.

Kohtalaisen korkean vuokran uudisasuntoja rakennetaan niin paljon, että niiden vuokrat ovat Vuokraturvan mukaan loivassa mutta kiihtyvässä laskussa.

Vuokraturva kertoo, että vuokrat ovat selkeässä nousussa tietyissä pienemmissä kaupungeissa, joihin on nopeasti syntynyt paljon uusia työpaikkoja.

Lue lisää

Pääkaupunkiseudun ja pienten paikkakuntien vuokrat nousevat lähes tasatahtia

Suomen asumistukimenot ohittaneet maataloustukien kulut – pääkaupunkiseudun ulkopuolella tukea vähennetty

Neliömetri Helsingin seudulla maksaa lähes kaksikymppiä kuussa

Vuokrat nousivat koko maassa