Talous

Yleisö saa päättää vuoden elintarvikkeen – finaalissa ruislastu, uusiutuva drinkki, salonkikelpoinen makkara ja ...

Talous 13.04.2017

Raati etsi Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finalisteiksi tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi.


Kari Salonen
Nyhtökauraa pannulla.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaaliin pääsi seitsemän vuoden 2016 aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Kisan yleisöäänestys alkoi tänään kiirastorstaina ja kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä.

"Raati etsi tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia ja niin herkullisia ja onnistuneita, että joka ikisen suomalaisen kannattaa niitä maistaa, kuusihenkisen Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -raadin puheenjohtaja Johanna Kontio kuvailee valintoja.

Klassikkopotentiaalin, herkullisen maun ja kaupallisten menestysnäkymien lisäksi raati painotti valinnoissaan tuotteen oivallusta sekä uutuusarvoa. Joissakin finalisteissa nähtiin myös mahdollisuuksia vientiin.

Finalistit edustavat kukin tiettyä käyttötarkoitusta, jotka ovat arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio.

Finaaliin etenivät sienestäjän pannuvihannes (Apetit Ruoka Oy), uunipaahdettu ruislastu (Linkosuon Leipomo Oy), uunivalmis ruodoton kirjolohifilee paistopussissa, Pramian uusiutuva drinkkisekoitus, ja salonkikelpoinen makkara HK Scanilta (Nürnbergin Günther grillimakkara). Jyväjemmari ruissiemenkuivaleipä(Leivon Leipomo Oy) ja suomalainen ruokainnovaatio Nyhtökaura (Gold&Green Foods Ltd olivat nekin vuoden uutuustuotteita.

Suomalaiset ruoka- ja juomavalmistajat lähettivät kilpailuun yhteensä 50 kotimaista uutuustuotetta. Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä tänään alkavassa . Äänestysaika päättyy 27.4.2017, ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017. 

Raadissa olivat puheenjohtajana toiminut Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, Sulassa sovussa -bloggaaja Aino Pajukangas, juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä, S-kokeilukeittiön tuoteasiantuntija Anni Puurunen sekä toimialapäälliköt Pekka Heikkilä ja Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit