70 000 tykkääjän raja rikki MT:n Facebookissa - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

70 000 tykkääjän raja rikki MT:n Facebookissa

Eniten tykkääjiä asuu Helsingissä.
Juho Leskinen
Maaseudun Tulevaisuuden Facebook-sivulla on usein vilkasta keskustelua, josta kootaan paloja printtilehden Verkossa sanottua -palstalle.

Maaseudun Tulevaisuuden Facebook-sivun tykkääjämäärä ylitti 70 000 sunnuntaina 12.7.

Facebookin oman datan mukaan tykkääjistä 57 prosenttia on naisia ja miehiä taas 42 prosenttia. Eniten tykkääjiä on ikäluokissa 35 — 44 ja 45 — 54, joista ensimmäiseen kuuluu 23 prosenttia ja toiseen 22 prosenttia.

Eniten tykkääjiä asuu Suomessa, mutta Ruotsissa asuvia on hieman alle kolmesataa, Virossa noin sata ja Norjastakin heitä viitisenkymmentä.

Ainakin muutama tykkäyksistä on luultavimmin peräisin myös Espanjan aurinkorannikolta, jossa asuu paljon suomalaisia. Facebookin oman datan mukaan 51 tykkäystä on nimittäin tullut Espanjasta.

Yksittäisistä kaupungeista ensimmäiselle sijalle pääsee Helsinki, jossa tykkääjiä on liki 6000 kappaletta. Melko tasoissa ovat myös Oulu, Turku ja Tampere hieman yli 2000 tykkääjällä.

MT: tavoittaa kuitenkin ihmisiä ympäri Suomen. Facebookin datan mukaan Sastamalasta on tullut hieman yli 400 tykkäystä, Jämsästä Kuusamosta kummastakin noin 300 ja Porista noin 550.

Aiheet Facebook
Lue lisää

Australia julkaisi lakiluonnoksen, joka määräisi digijätit maksamaan uutisista

Maailman kärvistellessä pandemian kourissa teknologiajättien tulokset kasvoivat odotettua enemmän

Holokaustista selvinneet vaativat Facebookia poistamaan kansanmurhan kiistävät julkaisut – Anne Frankin sisarpuoli: "Menetin koko perheeni. Sitä ei voi kiistää!"

Lehdistön uhka ei ole Yle vaan Google ja Facebook