Tiede & tekniikka

Microsoftin Exchange-sähköpostipalvelimessa todettu vakavia haavoittuvuuksia

Kyberturvallisuuskeskus on antanut haavoittuvuuksista korkeimman tason punaisen varoituksen, joka edellyttää käyttäjiltä toimenpiteiltä.
LEHTIKUVA / AFP
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan myös Suomessa on käytössä haavoittuvia Microsoftin Exchange-palvelimia, jotka tulisi päivittää välittömästi.

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin Exchange-sähköpostipalvelimessa on todettu kriittisiä haavoittuvuuksia, jotka ovat aktiivisen hyväksikäytön kohteena, tiedottaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Kyberturvallisuuskeskus on antanut haavoittuvuuksista korkeimman tason punaisen varoituksen, joka edellyttää käyttäjiltä toimenpiteiltä. Microsoft on julkaissut haavoittuvuudet paikkaavan päivityksen. Microsoftin mukaan haavoittuvuuksien avulla hyökkääjät pääsevät sähköpostipalvelimen avulla uhrien sähköpostitileille.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan myös Suomessa on käytössä haavoittuvia Exchange-palvelimia, jotka tulisi päivittää välittömästi.

Lue lisää

Trump allekirjoitti presidentin asetuksen Tiktokista – CNN: Asetus kieltää sovelluksen toiminnan USA:ssa, ellei kauppoja synny

Erkki Tuomioja sai sähköpostiinsa "todellisen helmen" sisältävän huijausyrityksen – "Mrs. Paavo Lipponen" pyytää apua murhatun SDP:n johtajan perintökiistaan

Korona-aika pahensi tätäkin riesaa – yhä useampi haksahtaa huijareiden syöttiin

Professori: "Valion holtittomat sähköpostit tulivat kalliiksi – ilman niitä kilpailuvirasto olisi ollut hampaaton"