Tiede & tekniikka

Iltalehti: Vaalimainos sekoitti lahtelaisen miehen autokameran – auto ilmoitti väärän nopeusrajoituksen

Poliisi korostaa, että kuljettaja on vastuussa autonsa nopeuksista. Epävarmoihin teknisiin apuvälineisiin ei pidä luottaa.
Johannes Tervo
Vaalimainokset ovat hämänneet autojen liikennemerkkien tunnistusjärjestelmiä.

Lahtelainen Vesa Knuuttila hämmästyi, kun hänen autonsa liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä läväytti ruutuun satasen viidenkympin alueella. Virheilmoituksen aiheutti vaalimainos. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Knuuttila ei keksinyt muuta syytä virheilmoitukselle kuin tien varressa olleen vaalimainoksen, jossa oli ehdokkaan numero.

Lahtelainen Vesa Knuuttila ei ole ainoa, jonka autoa vaalimainokset ovat hämänneet. Länsi-Uudenmaan poliisin komisario Ilkka Kantola kertoo Iltalehdessä, että hänen korviinsa on tullut tusinan verran virheilmoituksia.

"Tapaukset ovat sattuneet joillekin henkilökuntamme jäsenistä ja muutamista meille on kerrottu. Kukaan ei kuitenkaan vielä vedonnut niihin ylinopeustapauksissa."

Vetoaminen olisikin turhaa. Kuljettaja on vastuussa autonsa nopeuksista, Kantola korostaa.

"Epävarmoihin teknisiin apuvälineisiin ei pidä luottaa."

Kantolan tietoon on tullut tapaus, jossa auton liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä on muuttanut vaalinumeron 170 nopeusrajoitukseksi 70 km/h.

Ylipäätään 0-loppuiset numerot tarttuvat liikennemerkkien tunnistusjärjestelmään, kuten lahtelaismiehen tapauskin osoittaa.

Lue alkuperäinen Iltalehden juttu: Varo sakkoansaa! Vaalimainos sekoitti Vesan autokameran – auto ilmoitti nopeusrajoitukseksi 100 km/h

Lue lisää

Iltalehti: Lunta kipataan Helsingissä yhä Itämereen – Miksi?

Iltalehti: Verkkorikolliset luoneet Iltalehden sivustoa jäljittelevän huijaussivuston

Iltalehti: Valio muuttaa pakkauksiaan, muun muassa fetsipäinen mies saa lähteä jukurttipurkin kyljestä

Yli puolet suomalaisista on ottanut pienen ylinopeuden ajamisen tavaksi – asiantuntija antaa vakavan muistutuksen