Maatalousluonto kaipaa kipeästi lisää laidunhakoja ja kukkaloistoa – viljelijöiden tukien ehdot ovat "jäykät ja takaisinperinnän riski suuri" - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

Maatalousluonto kaipaa kipeästi lisää laidunhakoja ja kukkaloistoa – viljelijöiden tukien ehdot ovat "jäykät ja takaisinperinnän riski suuri"

Keinot maatalousluonnon monimuotoisuuden edistämiseksi tunnetaan, mutta ne ovat vähäisessä käytössä.
Janne Lehtinen
Niittyjen väheneminen on katastrofi maatalousluonnolle, sillä niityt tarjoavat elinmahdollisuuksia etenkin pölyttäjähyönteisille ja perhosille.

Maatalousluonnon monimuotoisuus eli biodiversiteetti on vähentynyt vauhdilla viime vuosikymmeninä. Se näkyy muun muassa lintujen, pölyttäjähyönteisten ja perhosten lukumäärien laskuna ja lajikirjon kaventumisena. Esimerkiksi kaikista pääskylajeista on tullut uhanalaisia.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Video: Suomi loistaa korkealla osaamisellaan valoviljelyssä – vertikaaliviljelmillä Lapinjärvellä robotti auttaa sadonkorjuussa

Anne Nikula loi verkko-opinnot, jotka melkein kaikki Suomen terveydenhoitajaopiskelijat suorittavat: "Yhtään pakollista rokotetta ei ole, mutta vanhemmille pitää antaa riittävästi tietoa rokottamispäätöksen tueksi"

Metsäteollisuuden jämät lisäävät elämää pellossa ja voivat sitoa hiiltä sekä ravinteita

Suomalaisilla testattu ripulirokote osoittautui lupaavaksi