Jatkuvan janon takana olikin tyypin 1 diabetes – sensori auttoi Mika Hauloa ottamaan sairauden haltuun, mutta tulevaisuuden järisyttävin muutos voi olla insuliinissa itsessään - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

Jatkuvan janon takana olikin tyypin 1 diabetes – sensori auttoi Mika Hauloa ottamaan sairauden haltuun, mutta tulevaisuuden järisyttävin muutos voi olla insuliinissa itsessään

Tyypin 1 diabeteksen hoidossa täytyy olla tarkkana päivittäin. Glukoosisensori on helpottanut Mika Haulon arkea. Tulevaisuuden järisyttävin uudistus voi piillä glukoosille herkässä insuliniissa.
Rami Marjamäki
Verrattuna tyypin 2 diabeetikoihin tyypissä 1 verensokeria on seurattava paljon tiiviimmin. Glukoosisensori on tamperelaiselle Mika Haulolle erityisen hyödyllinen apuväline ennakointiin esimerkiksi ennen pyörälenkille lähtöä.

Taas janotti.

Tamperelainen ohjelmistokehittäjä Mika Haulo huomasi syksyllä 1999 kehonsa käyttäytyvän kummallisesti. Janon lisäksi vessassa oli rampattava jatkuvasti.

Terveydenhuoltoalalla olevan äidin epäilyt heräsivät, ja Haulolla diagnosoitiin lopulta tyypin 1 diabetes.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Mediat: Supercell sai miljoonasakot hittipeliin liittyvässä patenttikiistassa

Paristoista peltolannoitteita tekevä yritys sai maailmanvalloitukseen EU-tukea 200 000 euroa – "EU:n rahoitusmahdollisuuksia tulisi hyödyntää Suomessa huomattavasti enemmän"

Perheyritys nikkaroi jopa 300 varastolaatikkoa päivässä – laatikon luvataan kestävän asiallista käyttöä 20 vuotta

Kotityöt ja puutarhanhoitokin edistävät sydänterveyttä: tuoreen tutkimuksen mukaan jo 10 minuuttia liikettä istumisen tai makoilun sijaan on hyväksi