Vammasta mahdollisuudeksi: Kätensä menettänyt Tilly Lockey elää tieteiselokuvan pohjalta rakennettujen bionisten käsien avulla kuin kuka tahansa teini - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Tiede & tekniikka

Vammasta mahdollisuudeksi: Kätensä menettänyt Tilly Lockey elää tieteiselokuvan pohjalta rakennettujen bionisten käsien avulla kuin kuka tahansa teini

Brittiläinen Tilly Lockey tekee Youtubeen meikkausvideoita, joissa apuna ovat hänen bioniset kätensä. Insinööri taas on rakentanut itselleen erityisesti kiipeilyyn soveltuvat jalat.
Brittiläisen Tilly Lockeyn uudet käsiproteesit on suunniteltu vuonna 2019 ilmestyneen amerikkalaisen tieteiselokuvan Alita: Battle Angel pohjalta.

Teknologia voi auttaa suuresti ihmisiä, joiden keho poikkeaa tavanomaisesta. Parhaimmillaan rajoitteista voi tulla erityiskykyjä.

Britannian tunnetuin käsiproteesien käyttäjä on todennäköisesti nyt 14-vuotias Tilly Lockey, joka menetti molemmat kätensä kyynärpäästä alaspäin vain 15 kuukauden ikäisenä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Säännöllinen uni suojaa sydäntapahtumilta – laaja amerikkalaistutkimus paljastaa

Kanan sukujuuret ovat Aasiassa – tuore tutkimus selvitti, missä ja milloin villeistä viidakkokanoista tuli kotieläimiä

Mikä ihme on säätsunami? Väitöstutkimus osoitti, että niitä esiintyy Suomessa lähes vuosittain

Metsäpalojen tähystyslentoihin rahaa kaksinkertainen määrä aiempaan verrattuna: Nyt lentoja voidaan tehdä huhtikuusta syyskuuhun