Kasvisruokavalio voi lisätä raskasmetallien saantia – kahvi, tee ja mehut ovat suurehkoja lyijyn, arseenin ja alumiinin lähteitä - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

Kasvisruokavalio voi lisätä raskasmetallien saantia – kahvi, tee ja mehut ovat suurehkoja lyijyn, arseenin ja alumiinin lähteitä

Hedelmällisessä iässä olevat naiset näyttäisivät altistuvan eniten tietyille raskasmetalleille. Keskimäärin suomalaisten altistuminen on vähäistä.
Jukka Pasonen

Suomalaiset saavat ruuasta suhteellisen vähän raskasmetalleja.

Erikoistutkija Johanna Suomi Ruokavirastosta kertoo, että hedelmällisessä iässä olevat naiset näyttäisivät altistuvan eniten tietyille raskasmetalleille, kuten nikkelille ja kadmiumille, jotka saattaa harvoissa tapauksissa heikentää luustoa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tupakoinnin ja tappavan aivoverenvuodon yhteys osoitettiin suomalaistutkimuksella

Luonnon tärveltyminen ja melu huolettavat tuulivoiman vastustajia Keski-Suomessa – "Mikä on se äänten kakofonia sitten, kun voimalat ovat pystyssä?"

Tutkija: Palveluiden hajautus voi olla kannattavampaa kuin keskittäminen – "Olemmeko jo liikaa heikentäneet maaseudulla elämisen edellytyksiä?"

Tutkija: Aluesuunnittelussa ei huomioida maaseudun kausiasukkaita, mikä johtaa kaupunkien palvelujen ylimitoittamiseen ja liikaan karsimiseen maaseudulla