Väärin käytettynä säilykepurkista voi liueta ruokaan haitallisia metalleja – "pitserian asiakkailta tuli valituksia metallinmakuisesta ruuasta" - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Tiede & tekniikka

Väärin käytettynä säilykepurkista voi liueta ruokaan haitallisia metalleja – "pitserian asiakkailta tuli valituksia metallinmakuisesta ruuasta"

Monilla kuluttajilla on käytössään vanhoja ja kuluneita keittiövälineitä, joista voi irrota ruokaan haitta-aineita.
Jarno Mela
Säilykkeitä ei pitäisi säilyttää avatuissa säilyketölkeissä, eikä alumiinia yhdistää happamiin elintarvikkeisiin ja teräksisiin keittiövälineisiin.

Raskasmetalleja voi päätyä ruokiin keittiövälineistä. Niin sanottujen kontaktimateriaalien turvallisuutta valvotaan ravintoloihin tehtävissä tarkastuksissa.

Ylitarkastaja Merja Virtanen Ruokavirastosta kertoo, että viime vuonna kontaktimateriaalien käyttöä tarkastettiin 4 276 tarjoilukohteessa. Korjattavaa havaittiin alle prosentissa kohteista.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kanan sukujuuret ovat Aasiassa – tuore tutkimus selvitti, missä ja milloin villeistä viidakkokanoista tuli kotieläimiä

Mikä ihme on säätsunami? Väitöstutkimus osoitti, että niitä esiintyy Suomessa lähes vuosittain

Metsäpalojen tähystyslentoihin rahaa kaksinkertainen määrä aiempaan verrattuna: Nyt lentoja voidaan tehdä huhtikuusta syyskuuhun

Älä sorru pahimmillaan hengenvarallisiin virheisiin kesän pihatöissä! Asiantuntijat kertovat, mitä asioita sähkölaitteiden ulkokäytössä pitää huomioida