Tiede & tekniikka

Kumpi on parempi havaintokyvylle: liian vähän vai liian paljon unta?

Kiinassa ja Isossa-Britanniassa seurattiin useamman vuoden ajan suuren ihmisjoukon nukkumista.
Jukka Pasonen
Sekä alle 4 että yli 10 tuntia yössä nukkuvilla havaintokykyä koskevat testitulokset heikentyivät pitkäaikaisseurannassa.

Yöunen ja muistisairauksien riskin kytköksistä on vaihtelevia tuloksia. Nyt yksi tähän asti laajimmista tutkimuksista liittää yöunen kognition eli havaintokyvyn, ajattelun, muistamisen ja tiedonkäsittelyn rapistumiseen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Valokuituyhteyksien saatavuudessa suuria alueellisia eroja – kuluttajat kokevat hinnat korkeiksi

Sähköisiä matkustajalentoja nähdään Suomessa vuosikymmenen loppuun mennessä – "Meistä ei koskaan tule teknologiamaana Boeingin tai Airbusin kilpailijoita, mutta voimme olla kapealla alueella maailman huipulla"

Katso videolta, miten erilaisena suomalainen metsämaisema avautuu lentokapteenin näkökulmasta – olisiko näköalalennoista pienten lentokenttien pelastukseksi?

Postilta lähtenyt yrittäjä pystyttää toista pakettiautomaattiverkostoa Suomeen – "Ideana on kaikille toimijoille avoin automaatti"