Tiede & tekniikka

Asiantuntija arvioi: Tällaiset elintarvikeyritykset ovat suurimmassa vaarassa joutua kyberhyökkäyksen uhriksi

Rikolliset pohtivat esimerkiksi sitä, kuinka valmis kohdeyritys on maksamaan lunnasrahoja.
Markku Vuorikari
Jos tuotantoprosessia ei ole varaa pysäyttää hetkeksikään esimerkiksi tuotteiden pilaantumisvaaran takia, on kannustin lunnasrahojen maksuun suurempi kuin vaikkapa kuivatuotteita tekevällä yrityksellä. Kuvituskuva.

Suurimmassa riskissä tietoturvaloukkauksille elintarvikeyrityksistä ovat sellaiset yritykset, joiden toiminta on tavallaan aikakriittistä.

Verkkorikollisten suosiossa voivat olla vaikkapa suuria määriä erilaisia tuoreita elintarvikkeita valmistavat yritykset arvioi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Perttu Halonen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ruoka-ala uskoo tulevaan

Elintarviketeollisuuden investointeihin ennakoidaan jopa 70 prosentin kasvua – harppaus ylöspäin on todella huomattava

ETL:n Pia Pohja vastaa Lihakeskusliitolle yhteistyösopimusten irtisanomisesta: Pienet liitot hyötyneet ETL:n palveluista maksamatta täyttä hintaa

Lihakeskusliitto on ihmeissään Elintarviketeollisuusliiton irtisanomista yhteistyösopimuksista: "Jos rivit rakoilee, siitä ei hyvä seuraa!"