Tiede & tekniikka

Tutkapanta turvaa metsästyskoiran kulkua – kauko-ohjattavan huomiovalon ja kaiuttimen avulla voi yrittää karkottaa sutta

Kaustislainen Belectro haastaa kilpailijat korkealaatuisilla kartoilla. Ohjelmistosuunnittelussa huomioitiin ikääntyvä metsästäjäkunta.
Pekka Fali
Perinteisen haukuntunnistuksen lisäksi B-bark-panta mahdollistaa kaksisuuntaisen audioyhteyden eli pannassa on mikrofonin lisäksi myös kaiutin. Pantaa kokeili pohjanpystykorva Ringa.

Keski-Pohjanmaan Kaustisella toimiva Belectro toi vuonna 2013 markkinoille koiran tutkapannan ja siihen liittyvän mobiilisovelluksen ja maastokarttapalvelun.

Viime vuosina kasvanut ja toimintansa voitolliseksi punnertanut yritys syntyi, kun teknologiayrityksessä pitkään työskennellyt elektroniikkainsinööri Pekka Hietalahti halusi kokeilla siipiään yrittäjänä kuluttajabisneksessä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ultracom ja Tracker yrityskaupalla saman katon alle – voimien yhdistämisellä tavoitellaan kasvua Euroopasta ja kansainvälisten kilpailijoiden haastamista

Kun metsästäjällä menee hermot koiran paikannuslaitteen ohjelmiston kanssa, vika johtuu 80 prosentin todennäköisyydellä älypuhelimesta ja päivittämättömästä ohjelmistosta

Hyvin istuva koiratutka ei haittaa koiran suorituskykyä – paikannuslaitteiden käytön vaikutusten tutkiminen olisi eläinfysioterapeutin mielestä perusteltua ja kiinnostavaa

Video: Toimittaja testaa paikannuslaitteet ajavalle mäyräkoiralle – kenen valmistajan passaa parhaiten: Garminin, Ultracomin vai Trackerin?