Tiede & tekniikka

Lakritsi nostaa verenpainetta monin tavoin

Verenpaineen nousu voi kestää jopa viikkoja syömisen loputtua.
Jukka Pasonen

Tampereen yliopistossa työskentelevä Elina Hautaniemi osoitti väitöstutkimuksessaan, että lakritsin sisältämä glykyrritsiini lisää nesteen kertymistä elimistöön ja nostaa sekä diastolista että systolista eli ala- ja yläverenpainetta. Systolisen verenpaineen nousu johtuu ääreisverenkierron vastuksen suurentumisesta ja valtimoiden jäykkyyden lisääntymisestä.

Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta?
Aktivoi tunnuksesi
Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta et ole aktivoinut lukuoikeutta?
Aktivoi lukuoikeus
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Skotlantilainen sairaanhoitaja haistoi miehensä Parkinsonin taudin – johtaa toivottavasti läpimurtoon sairauden tunnistamisessa

Tutkijat yrittävät kloonata 42 000 vuotta vanhan hevosen

Säiden äärioloja kestäviä vehnälajikkeita voidaan saada markkinoille viiden–kymmenen vuoden kuluessa