Lihan herkullista makua on hankalaa saada kasvistuotteisiin – ratkaisuksi tutkijat ovat kloonanneet lehmän hemigeenin hiivasoluun - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Tiede & tekniikka

Lihan herkullista makua on hankalaa saada kasvistuotteisiin – ratkaisuksi tutkijat ovat kloonanneet lehmän hemigeenin hiivasoluun

Hemikasvispihvejä on tarjolla Yhdysvalloissa muttei vielä ainakaan laajemmin Suomessa.
Jukka Pasonen
Kasvispihvit eivät ole vielä saavuttaneet lihansyöjien suosiota. Ongelmaksi on muodostunut lihan herkullisen maun saaminen kasvistuotteisiin.

Kasvispihvit eivät ole vielä saavuttaneet lihansyöjien suosiota. Ongelmaksi on muodostunut lihan herkullisen maun saaminen kasvistuotteisiin.

Yksi tärkeimmistä lihan makuun vaikuttavista tekijöistä on yhdiste nimeltä hemi. Hemiä on kaikissa kasvi- ja eläinsoluissa. Monet lihan valmistuksessa syntyvät yhdisteet syntyvät hemin reagoidessa lihassolujen eri ainesosien kanssa ja antavat pihville sen maun.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Vapo: "Turpeen tarve kasvaa muissa liiketoiminnoissa kuin energiantuotannossa"

Säännöllinen uni suojaa sydäntapahtumilta – laaja amerikkalaistutkimus paljastaa

Kanan sukujuuret ovat Aasiassa – tuore tutkimus selvitti, missä ja milloin villeistä viidakkokanoista tuli kotieläimiä

Mikä ihme on säätsunami? Väitöstutkimus osoitti, että niitä esiintyy Suomessa lähes vuosittain