Tiede & tekniikka

Keski-Euroopassa revontuliin liittyy synkkiä uskomuksia – tiedätkö miksi?

Silloin kun revontulet näkyvät Etelä-Suomessa suoraan alhaaltapäin, valoilmiö saattaa näkyä myös Keski-Euroopan yötaivaalla.
Arto Oksanen
Joskus revontulten yläreunassa näkyy punaista hehkua. Se syntyy, kun Auringosta peräisin olevat hiukkaset reagoivat happiatomien kanssa korkealla, pääsääntöisesti yli 300 kilometrissä.

Jos Etelä-Suomessa näkyy revontulia, meneillään on poikkeuksellisen voimakas aurinkomyrsky. Etelä-Suomessa nähtävät revontulet ovat usein komeita ja dynaamisia, ja niiden yläreunassa näkyy myös punaista hehkua.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Valokuituyhteyksien saatavuudessa suuria alueellisia eroja – kuluttajat kokevat hinnat korkeiksi

Sähköisiä matkustajalentoja nähdään Suomessa vuosikymmenen loppuun mennessä – "Meistä ei koskaan tule teknologiamaana Boeingin tai Airbusin kilpailijoita, mutta voimme olla kapealla alueella maailman huipulla"

Katso videolta, miten erilaisena suomalainen metsämaisema avautuu lentokapteenin näkökulmasta – olisiko näköalalennoista pienten lentokenttien pelastukseksi?

Postilta lähtenyt yrittäjä pystyttää toista pakettiautomaattiverkostoa Suomeen – "Ideana on kaikille toimijoille avoin automaatti"