Tiede & tekniikka

Suomalainen paleontologi tekee tutkimuksen ohella töitä yliopiston lähituessa, koska virkoja on vain vähän – "Meidän on hyvin vaikea perustella olemassaoloamme"

Mikko Haaramo aloitti opintonsa vuonna 1992, ja jo heti seuraavana vuonna hän oli töissä Messukeskuksessa järjestetyssä suuressa dinosaurusnäyttelyssä.
Piirros: Jukka Pasonen / Kuva: Helsingin yliopisto
Englanin vaikutus näkyy vahvasti siinä, miten dinosaurusten nimiä lausutaan Suomessa. Mikko Haaramo on pyrkinyt korjaamaan vääriä lausuntatapoja jo parikymmentä vuotta.

Paleontologin työhuone Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselta ei näytä siltä kuin voisi etukäteen kuvitella. Yhdeltä hyllyltä löytyy kyllä pieni kokoelma fossiileja ja mineraalinäytteitä, mutta suurimman osan tilasta ovat vallanneet tietokoneet ja muu elektroniikka. Ovi käy tiuhaan, kun yliopiston henkilökunta käy hakemassa itselleen uusia laitteita.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää