Tiede & tekniikka

Turkulaisessa tutkimusravintolassa tulkitaan mikroilmeitä ja punnitaan ruoka grammalleen – Flavoriassa lounastaa päivittäin 1 000 ihmistä

Turun yliopistoon avatussa tutkimusravintolassa voidaan mitata esimerkiksi sitä, miten ruokailijan tunnetila vaikuttavat hänen ruokavalintoihinsa.
Sanne Katainen
Pauliina Ojansivu Aistikattilassa, missä seinille voi heijastaa erilaisia maisemia. Tilassa tutkitaan muun muassa ympäristön vaikutusta syömiskokemukseen.

Viime toukokuussa Turussa aukesi Suomen mitassa ainutlaatuinen ravintola. Kupittaalla, Medisiinia-rakennuksessa toimiva Flavoria on paitsi lounasravintola myös monitieteellinen tutkimusalusta.

Kuluneen vajaan vuoden aikana Flavoriassa on tehty runsaasti kehitystyötä. Ravintolan käytettävyys ja siellä kerätyn tiedon tarkkuus on haluttu saada mahdollisimman hyvään tasapainoon.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää