Maaseudun Tulevaisuus

Traktoreiden rekisteröinnit pudonneet viidenneksen

Alkuvuoden traktoreiden rekisteröintitilastosta ei voi lukea merkkejä konekaupan elpymisestä.
Jaana Kankaanpää
Alkuvuonna on rekisteröity 762 traktoria.

Huhtikuussa rekisteröitiin 175 traktoria, joka on 39 konetta vähemmän kuin viime vuonna. Neljän kuukauden aikana rekisteriin on saatu yhteensä 762 traktoria. Viime vuonna vastaavaan aikaan oli rekisteröity 970 konetta.

Alkuvuoden rekisteröintimäärät ovat tipahtaneet siis yli 20 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Jos tahti jatkuu samana myös loppuvuoden, viime vuoden kokonaismäärästä eli 2 095 traktorista jäädään kauas. Tasaisen vauhdin taulukolla tipahdetaan alle 1 700 traktoriin.

Alkuvuonna merkkien välisissä markkinaosuuksissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Valtra jatkaa suvereenina markkinajohtajana 48 prosentin osuudella. 

Kolmikko John Deere, New Holland ja Massey Ferguson jatkavat tiukkaa keskinäistä kisaansa. Niiden markkinaosuudet ovat 12 prosentin tuntumassa. 

Alkuvuonna kolmikon paras tahti on ollut John Deerellä, joita on rekisteröity 93. New Hollandeja on mennyt rekisteriin vain kaksi vähemmän, eli 91 kappaletta. Massey Ferguson on puolestaan viiden koneen päässä New Hollandista.

Kuudesta suurimmasta merkistä rekisteröintimääräänsä on onnistunut kasvattamaan vain CaseIH ja sekin vain yhdellä traktorilla. Kappalemääräisesti isoin tiputus on ollut Valtralla, 90 koneen verran.

 

Innostus mönkijöihin hiipuu

 

Traktoriksi rekisteröityjen mönkijöiden myynti näyttää saavuttaneen huippunsa. Huhtikuussa rekisteröitiin 15 mönkijää vähemmän kuin viime vuonna ja niiden rekisteröintimäärät laskivat toista kuukautta peräkkäin.

Ennätysvilkas tammikuu pitää kuitenkin tämän vuoden vielä edellä viime vuotta, 27 mönkijän verran.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Traktorin suuntamerkki vasemmalle ei ole kehotus ohittamiseen" – Osaatko ohittaa maatalouskoneet turvallisesti?

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat jäämässä viime kesän tahdista

Lukijalta: Ostin puimurin, purin kaupat vakavan pöytävaurion takia – nyt samainen puimuri on edelleen netissä myytävänä