Ulkomaat

Itävalta laittaa ovet säppiin – kielsi yli viiden hengen kokoontumiset

Liittokansleri julisti maahan hätätilan sen jälkeen, kun parlamentti oli hyväksynyt erityislain sunnuntaina. Ravintolat suljetaan toistaiseksi tiistaista lähtien. Ulkonaliikkumiskieltoa ei anneta, mutta liikkuminen rajataan työ- ja kauppamatkoihin.
Pixabay
Itävallan terveysministeriön mukaan maassa on nyt noin 800 vahvistettua koronavirustapausta. Kuolleita ei toistaiseksi ole.

Eurooppa käpertyy koronaviruksen takia yhä tiukemmin. Italian ja Espanjan lisäksi myös Itävalta on ottanut käyttöön järeät aseet viruksen leviämisen estämiseksi.

Liittokansleri Sebastian Kurz julisti Itävaltaan hätätilan sunnuntaina sen jälkeen, kun maan parlamentti oli hyväksynyt erityislain, uutistoimisto APA kertoo.

Keinot ovat kovia. Kaikki yli viiden henkilön kokoontumiset kielletään virusepidemian hoitoa lukuun ottamatta. Ravintolat sulkevat ovensa viimeistään tiistaina. Leikkikentät ja urheilukentät ovat jo kiinni.

Lennot Englantiin, Ukrainaan ja Venäjälle kielletään.

Ruoan saatavuus taataan supermarketien ja toimituspalvelun kautta. Liittokansleri pyysi ihmisiä eristämään itsensä ja pitämään yllä vain niitä sosiaalisia suhteita, joiden kanssa he elävät.

Kotoa poistumiseen on vain kolme syytä: päästä töihin, tehdä tarvittavat ostokset ja auttaa muita. Kurz ei kuitenkaan puhunut ulkonaliikkumiskiellosta. Toimenpiteet perustuvat erityislakiin, jonka parlamentti halusi antaa sunnuntaina.

Liittokanslerin mukaan toimenpiteet ovat välttämättömiä erityisesti ikääntyneiden suojelemiseksi.

Itävallan terveysministeriön mukaan maassa on nyt noin 800 vahvistettua koronavirustapausta. Kuolleita ei toistaiseksi ole.

Lue lisää