Koronavirus jouduttaa paperilehtien alasajoa – Australiassa 60 lehteä lopettaa paperiversion julkaisun koronan takia - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Koronavirus jouduttaa paperilehtien alasajoa – Australiassa 60 lehteä lopettaa paperiversion julkaisun koronan takia

Päätöksellä yritetään pelastaa mahdollisimman monta alan työpaikkaa.
Adrian Sanchez-Gonzalez
Rupert Murdochin mediayhtiö News Corp ilmoittaa, että päätös koskee alueellisia sanomalehtiä neljässä osavaltiossa Australiassa.

Noin 60 australialaista sanomalehteä luopuu paperiversioistaan, koska koronavirus on johtanut mainonnan supistumiseen. Rupert Murdochin mediayhtiö News Corp ilmoittaa, että päätös koskee alueellisia sanomalehtiä neljässä osavaltiossa.

Yhtiön Australian-yksikön johtaja Michael Millerin mukaan päätöksellä yritetään pelastaa mahdollisimman monta alan työpaikkaa.

"Emme tehneet tätä päätöstä kevein perustein. Koronaviruskriisi on aiheuttanut ennennäkemättömiä taloudellisia paineita."

Sanomalehtien mainostulot ovat laskeneet rajusti. Asuntomyynneille ja -esittelyille on asetettu rajoituksia, ravintoloita on kielletty tarjoilemasta omissa tiloissaan ja konsertit ja urheilutapahtumat on jouduttu perumaan.

Australiassa sanomalehdet olivat jo aiemmin ryhtyneet siirtymään verkkoon ja media-ala on maassa muutenkin ahtaalla. Uutistoimisto AAP:n on määrä lopettaa toimintansa myöhemmin tänä vuonna.

Sama ilmiö on nähtävissä myös Yhdysvalloissa, jossa suurin sanomalehtikustantaja Gannett ilmoitti maanantaina lomauttavansa henkilökuntaansa ja laskevansa palkkoja.

Mediakonsernit ovat menettäneet kannattavuuttaan, kun tilaajamäärät laskevat ja mainostulot ohjautuvat yhä enemmän Googlelle ja Facebookille.

Lue myös:

Itä-Lapin kuntayhtymältä hätähuuto: Paikallislehtien hoitama tiedonvälitys turvattava valmiuslain aikana

Lue lisää

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti

Kymmenien sanomalehtien paperiversiot lakkaavat Australiassa koronaviruksen takia

Sanomalehden teko on valintojen tekoa, ja valintoja ohjaavat aina lukijan tarpeet

Pilkunviilaaja unelma-ammatissaan