Paavi pyysi antamaan köyhien maiden velat anteeksi koronaviruspandemian takia - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Paavi pyysi antamaan köyhien maiden velat anteeksi koronaviruspandemian takia

Paavi toimitti pääsiäismessun tyhjässä Pietarinkirkossa, ja ihmiset saattoivat seurata sitä suoratoistona.
LEHTIKUVA/AFP
Koronaviruspandemiasta johtuen paavi toimitti pääsiäismessun Pietarinkirkossa suljettujen ovien takana.

Paavi Franciscus on vedonnut taistelujen keskeyttämisen ja köyhien maiden velkojen anteeksiannon puolesta pääsiäistervehdyksessään.

Koronaviruspandemiasta johtuen paavi toimitti pääsiäismessun tyhjässä Pietarinkirkossa, ja ihmiset saattoivat seurata sitä suoratoistona.

"Tänään ajatukseni kääntyvät ensisijaisesti niihin moniin ihmisiin, joiden elämään koronavirus on suoraan vaikuttanut: sairaisiin, niihin, jotka ovat kuolleet ja perheenjäseniin, jotka surevat rakkaidensa menettämistä ja joista jotkut eivät edes pystyneet jättämään jäähyväisiä", paavi sanoi.

Franciscus myös kehotti Euroopan maita solidaarisuuteen kriisistä selviämiseksi.

Yleensä paavi pitää pääsiäispuheensa Pietarinkirkon parvekkeella. Viime vuonna Pietarinaukiolle oli saapunut sitä varten noin 70 000 ihmistä. Nyt aukion sisääntuloreittejä vartioivat aseistautuneet poliisit suojamaskit kasvoillaan.

Myös useissa muissa maissa on jouduttu tänä pääsiäisenä turvautumaan poikkeuksellisiin järjestelyihin. Esimerkiksi Jerusalemissa uskonnolliset ja historialliset kohteet on suljettu yleisöltä viruksen leviämisen estämiseksi.

Lue lisää

Pohjaton uteliaisuus vei minut öylättileipomoon

Poikkeustilan ruumiillistuma toi elämän kuoleman tilalle

Poikkeustila on jokaiselle sosiaalinen kriisi – ”Ymmärrämme nyt, että tarvitsemme toisiamme”

Diakoni näkee ihmiset haavoittuvaisimmillaan – "Ihmisillä on suuri kynnys päästää toisia kotiinsa, moni kokee kotihäpeää"