Kiina palasi taas nollalinjalle koronavirustartunnoissa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ulkomaat

Kiina palasi taas nollalinjalle koronavirustartunnoissa

Kahtena edellisenä päivänä virustartuntoja löytyi kaksinumeroinen määrä kumpanakin, mikä sai viranomaiset pelkäämään tartuntojen toista aaltoa.
Koronavirusepidemia on Kiinassa saatu hallintaan, ja maa on poistanut rajoituksia sekä käynnistänyt uudelleen talouttaan. LEHTIKUVA/AFP

Kiinassa ei raportoitu tiistaina yhtään uutta koronavirustartuntaa. Kahtena edellisenä päivänä virustartuntoja löytyi kaksinumeroinen määrä kumpanakin, mikä sai viranomaiset pelkäämään tartuntojen toista aaltoa.

Maanantaina Kiinassa kerrottiin 17 uudesta tartunnasta ja sunnuntaina 14 tartunnasta. Tapauksia löytyi myös Wuhanista, mistä uuden koronaviruksen katsotaan lähteneen liikkeelle.

Kiinaan viranomaisten mukaan uuden koronaviruksen seurauksena ei ole kuollut yhtään ihmistä liki kuukauteen.

Koronavirusepidemia on Kiinassa saatu hallintaan, ja maa on poistanut rajoituksia sekä käynnistänyt uudelleen talouttaan.

Tartuntoja seuraavaan Worldometer-tilastosivuston mukaan Kiinassa on kuollut covid-19-tautiin runsaat 4  600 ihmistä. Tartuntoja on rekisteröity liki 83  000. Väkilukuun suhteutettuna Kiinassa on kuollut kolme ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli maanantaina 49.

Lue lisää

Brasilian presidentti Bolsonarolla on todettu koronavirustartunta

Viking Line evää ruotsalaisilta päiväristeilyt Tukholmasta Turkuun koronaviruksen vuoksi

Liikenne Ruotsin ja Suomen rajalla pohjoisessa on lisääntynyt – normaalitilanne on kuitenkin vielä kaukana

Mökkikauppa käy kuumana – suurissa mökkikunnissa kesäkuussa jopa 75 prosenttia enemmän mökkikauppoja verrattuna vuodentakaiseen