Venäjällä vahvistettujen koronatartuntojen kasvu ei laannu –määrä lisääntynyt joka päivä yli 10 000:lla jo viikon ajan - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ulkomaat

Venäjällä vahvistettujen koronatartuntojen kasvu ei laannu –määrä lisääntynyt joka päivä yli 10 000:lla jo viikon ajan

Yhteensä Venäjällä on tartuntoja rekisteröity yli 242 000 kappaletta.
Koronakuolemien virallinen määrä on Venäjällä edelleen suhteellisen alhainen, reilut 2 200. LEHTIKUVA/AFP

Venäjällä on vahvistettu eilisen jälkeen 10 028 uutta koronatartuntatapausta. Tartuntojen määrä on lisääntynyt maassa joka päivä yli 10 000:lla nyt jo viikon ajan.

Yhteensä Venäjällä on tartuntoja rekisteröity yli 242 000 kappaletta. Worldometer-sivuston mukaan Venäjän edellä ovat tartuntojen määrässä enää Yhdysvallat ja Espanja.

Koronakuolemien virallinen määrä on Venäjällä edelleen suhteellisen alhainen, reilut 2 200.

Suhteessa väkilukuun Venäjällä on tartuntoja 1 660 ja kuolemia 15 tapausta miljoonaa asukasta kohden. Suomen vastaavat suhdeluvut olivat eilen 1 083 ja 50.

Koronaepidemian leviäminen sai Venäjällä eilen jälleen uudet julkiset kasvot, kun presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi saaneensa tartunnan ja olevansa sairaalahoidossa.

Venäjää ovat järkyttäneet myös kuusi kuolonuhria vaatineet tulipalot koronapotilaita hoitavissa sairaaloissa Pietarissa ja Moskovassa. Maan terveysviranomaiset ilmoittivat tänään kieltäneensä sairaaloissa käytettyjen Aventa-M-hengityskoneiden käytön toistaiseksi. Venäläisvalmisteisten laitteiden epäillään aiheuttaneen tulipalot.

Lue lisää

Tutkijat selvittivät ruuan toimitusketjujen selviämistä koronakriisissä: Ennustemallit ja historiaan pohjaavat toimintatavat menettivät merkityksensä, sen sijaan siirryttiin päivittäiseen suunnitteluun ja yhteydenpitoon

THL: Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Kauppajätti Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle: Odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Tilastokeskus: Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa – uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen