Korona leviää nyt Venäjän Arkangelin alueella - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Korona leviää nyt Venäjän Arkangelin alueella

Vienanmeren kaakkoisrannikolla Venäjällä sijaitseva Arkangelin alue on noussut maan kärkikastiin uusien koronatapausten listalla.
Roni Lehti / Lehtikuva
Kaikkiaan Arkangelin alueella on nyt rekisteröity 2 409 koronavirustapausta. Kuvituskuva.

Norjalainen Barents Observer kertoo, että tiistaina Arkangelissa rekisteröitiin 239 uutta tapausta. Tähän mennessä tautitapausten kasvu on ollut huomattavasti maltillisempaa, noin 100 tapausta päivässä.

Kaikkiaan Arkangelin alueella on nyt rekisteröity 2 409 koronavirustapausta.

Alueellisesti tautitapaukset ovat keskittyneet erityisesti kahteen laivastotukikohtaan, Sevmashiin ja Zvezdochkaan. Tuhansia ihmisiä työllistävät tukikohdat puolestaan ovat keskeisessä yhteydessä 183 000 asukkaan Severodvinskiin. Siellä sairastuneita on kirjattu 1 066, joista 798 työskentelee tukikohdissa.

Paikallisviranomaisten kerrotaan nyt pyrkivän kasvattamaan hoitokapasiteettia. Kuvernööri Aleksandr Tsybulskyn mukaan Severodvinskin sairaala No 2 keskittyy nyt hoitamaan COVID-19 potilaita.

Sevmashin telakalla valmistetaan nykyään kaikki Venäjän uudet ydinsukellusveneet. Barents Observerin mukaan tällä hetkellä telakalla on valmisteilla ainakin kahdeksan sukellusvenettä.

Koronaviruksen leviämisestä huolimatta työt telakalla jatkuvat ja maanantaina siellä luovutettiin "Knyaz Vladimir" -niminen alus pohjoiselle laivastolle.

Lue lisää

Maaseutu on mahdollisuus, tervetuloa!

Ilmaantuvuusluvuissa iso muutos – koronatartunnat ryöpsähtivät uusille kymmenille näissä sairaanhoitopiireissä

Yli 50 ihmisen yleisötilaisuudet saavat jatkua lokakuussa kaikkialla Suomessa

WHO: Viime viikolla saavutettiin uusi huippu koronatartuntojen määrässä