Murmansk sai taas rautatieyhteyden – murtuneen sillan korjaus valmistuu lokakuussa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ulkomaat

Murmansk sai taas rautatieyhteyden – murtuneen sillan korjaus valmistuu lokakuussa

Kuolan niemimaalla Venäjällä sijaitseva Murmansk on saanut takaisin rautatieyhteytensä, joskin väliaikaista reittiä pitkin.
51.MCHS.GOV.RU
Venäjän hätätilaministeriön julkaisemassa kuvassa näkyy, kuinka Kuola-joen ylittävä rautatiesilta romahti jokeen tulvan nakerrettua yhden siltapilarin rikki.

Noin 5,7 kilometrin kiertotie rakennettiin vain 18 päivässä. Liikenne Murmanskin radalla alkoi juhannusta edeltäneenä perjantaina, Barents Observer ja Arctic Today kertovat.

Alueen kuvernöörin Andrei Chibisin mukaan työhön on osallistunut yli tuhat työntekijää, heidän joukossaan useita satoja puolustusvoimien teknisen osaston edustajia.

Ratayhteys katkesi kesäkuun alussa, kun tulvat mursivat Kuola-joen yli johtavan rautatiesillan yhden pilarin. Siitä saakka liikenneyhteydet kaupunkiin ovat olleet halvaannuksen tilassa ja tavaraliikenne erityisesti Murmanskin henkireikänä toimivaan satamaan poikki.

Useat alueen suurista teollisuuslaitoksista ovat täysin riippuvaisia rautatieyhteydestä ja mahdollisuudesta kuljettaa ja jakaa hyödykkeitä kiskoilla. Tilannetta kuvastaa hyvin se, että viranomaiset julistivat kaksi viikkoa sitten alueelle hätätilan.

Nyt avattu kiertotie on väliaikainen. Sitä käytetään lokakuuhun saakka, jolloin murtuneen sillan korjauksen arvioidaan valmistuvan ja liikenteen siirtyvän taas entiselle radalle.

Lue myös:

Kuola-joen ylittävä silta sortui Venäjällä – Murmansk rautatiemotissa

Lue lisää

Silta romahti viime viikolla: Murmanskin rautatieyhteyttä palautetaan nyt sotilasvoimin

Kuola-joen ylittävä silta sortui Venäjällä – Murmansk rautatiemotissa

Kiinaan valmistuu satoja kilometrejä uusia rautateitä – Suomen ratahankkeita ei kansainväliseltä listalta löydy päästötavoitteista huolimatta

Norjalaiset kalarekat ovat pohjoisen teillä arkea, mutta kohta Norjan lohi hyppää raiteille – kalat matkaavat tuoreina Suomen ja Venäjän halki Kiinaan