Puolassa järjestetään koronaviruksen lykkäämät presidentinvaalit – pystyykö haastaja pakottamaan istuvan presidentin toiselle kierrokselle? - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ulkomaat

Puolassa järjestetään koronaviruksen lykkäämät presidentinvaalit – pystyykö haastaja pakottamaan istuvan presidentin toiselle kierrokselle?

Istuvan presidentin haastajaa on luonnehdittu liberaaliksi ja EU-myönteiseksi.
Wojtek Radwanski
Puolan vaaleissa istuvan presidentin päähaastaja on pääoppositiopuolue kansalaisfoorumin ehdokas Rafal Trzaskowski.

Puolassa pidetään tänään presidentinvaalit. Alun perin vaalit piti järjestää jo puolitoista kuukautta sitten, mutta niitä jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian takia.

Vaaleissa on kaikkiaan 11 ehdokasta. Istuvalla presidentillä Andrzej Dudalla, 48, on oikeistolaisen hallituksen tuki takanaan. Dudan päähaastaja on pääoppositiopuolue kansalaisfoorumin ehdokas Rafal Trzaskowski, 48.

Trzaskowski on Varsovan pormestari ja maan entinen apulaisulkoministeri. Häntä on luonnehdittu liberaaliksi ja EU-myönteiseksi.

Mielipidemittauksissa Trzaskowskin suosio on noussut, ja hän saattaa pakottaa Dudan toiselle kierrokselle 12. heinäkuuta. Kannatuksen noususta huolimatta Duda on kannatusmittauksissa Trzaskowskin edellä.

Lue lisää

Hallitus kannattaa EU:n 30 prosentin suojelutavoitetta

EU avaa rajojaan viidelletoista maalle huomisesta alkaen – Matkustaa saa Kanadaan ja Marokkoon, mutta USA ja Venäjä jäivät listan ulkopuolelle

Lehdistön uhka ei ole Yle vaan Google ja Facebook

Sopua ei ole vielä näköpiirissä, kun EU-maiden johtajat aloittavat väännön suuresta elpymisvälineestä ja monivuotisesta budjetista