Kreikka käynnistää lentoliikenteen lomasaarilleen ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian puhkeamisen - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Kreikka käynnistää lentoliikenteen lomasaarilleen ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian puhkeamisen

Turistikauden onnistuminen on Kreikalle hyvin tärkeää, sillä maan bruttokansantuotteesta noin neljännes koostuu turismista saaduista tuloista.
LEHTIKUVA/AFP
Santorini on yksi kohteista, joihin liikenne alkaa taas kulkea.

Kreikka on tänään käynnistänyt lentoliikenteen maan lomasaarille. Maa pyrkii pelastamaan osan turistisesongin tulovirrasta, joka on tyrehtynyt koronaviruspandemian takia.

Maan lentokentiltä lähtee tänään yli sata lentoa kohti suosittuja lomakohteita, kuten Korfua, Santorinia, Rodosta ja Kreetaa.

Lentomatkustajien on täytettävä kysely ennen lentoa. Vastausten perusteella seulotaan koronatestattavat ihmiset, jotka joutuvat odottamaan testituloksia lomamajoituksessa.

Kreikka on avautunut myös kansainvälisille lentomatkustajille. Italiasta pääsee Kreikkaan jälleen lautalla.

Pääministeri Kyriakos Mitsotakis luonnehti käynnistynyttä turistikautta hyvin vaikeaksi.

"Teemme parhaamme", Mitsotakis sanoi.

Turistikauden onnistuminen on Kreikalle hyvin tärkeää, sillä maan bruttokansantuotteesta noin neljännes koostuu turismista saaduista tuloista.

Kreikka on onnistunut pitämään koronaviruksen hyvin aisoissa. Maassa on todettu noin 3 400 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on hieman alle 200. Miljoonaa asukasta kohti kuolemia on Kreikassa 18, Suomessa vastaava luku on 59.

Lue lisää

Rovaniemi jatkaa etätyökäytäntöä vuoden loppuun

MT-gallup: Korona on heikentänyt nuorten mahdollisuuksia sekä kuluttaa että säästää

Betoni on tulevaisuutta muuttoliikeen suunnasta riippumatta

Lasten oikeuksista on huolehdittava