USA:ssa taas uusi synkkä ennätys: 60 209 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

USA:ssa taas uusi synkkä ennätys: 60 209 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa

Yhdysvalloissa on Johns Hopkins -yliopiston mukaan todettu nyt melkein kolme miljoonaa koronatartuntaa. Ihmiset jonottivat testattavaksi Los Angelesissa tiistaina. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa on todettu edellisen vuorokauden aikana 60  209 uutta koronavirustartuntaa, käy ilmi Johns Hopkins -yliopiston tiedoista. Luku on uusi päiväkohtainen ennätys Yhdysvalloissa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia maassa on puolestaan raportoitu 1  114 kappaletta.

Tiedot päivitettiin varhain tänään aamulla Suomen aikaa.

Kaikkiaan Yhdysvalloissa on Johns Hopkins -yliopiston mukaan todettu nyt melkein kolme miljoonaa koronatartuntaa ja yli 131  300 koronakuolemaa.

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla oli tiistaihin mennessä varmistettu yhteensä yli kolme miljoonaa koronavirustartuntaa. Asia selviää uutistoimisto AFP:n laskelmista. Alueella on kirjattu myös lähes 140  000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Yli puolet edellä mainituista tartunnoista ja lähes puolet kuolemista on kirjattu Brasiliassa. Maailmanlaajuisesti Brasiliaa enemmän tartuntoja ja koronakuolemia on vain Yhdysvalloissa.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan Brasiliassa on varmistettu yli 1,6 miljoonaa tartuntaa ja kirjattu lähes 67  000 koronakuolemaa. Yhdysvalloissa tartuntoja on lähes kolme miljoonaa ja kuolemia yli 131  000.

Serbiassa poliisi on ampunut kyynelkaasua mielenosoitusten yhteydessä. Tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat tiistai-iltana maan pääkaupunkiin Belgradiin osoittamaan mieltä maan koronatoimia vastaan.

Mielenosoittajat ovat olleet tulistuneita tulevalle viikonlopulle suunnitellun ulkonaliikkumiskiellon vuoksi. Serbia poisti aiempia koronarajoituksiaan kaksi kuukautta sitten, mutta nyt maassa on jälleen havaittu tartuntapiikkejä.

Paikallaolijat kertoivat uutiskanava N1:n toimittajalle, että presidentin ilmoitus tulevasta liikkumisrajoituksesta oli provosoinut heitä. Heidän mukaansa rajoitukset eivät niinkään haittaa heitä. Sen sijaan heitä riepoi se, että viranomaiset olivat valehdelleet heille ja antaneet luvan vaalien, urheilutapahtumien ja juhlien järjestämiselle.

Mielenosoittajat vaativat muun muassa maan presidentin Aleksandar Vucicin eroa. Hallinnon kriitikot ovat syyttäneet hänen kiirehtineen rajoitusten poistamisen kanssa. Rajoituksia poistettiin kiireen vilkkaa ennen kesäkuun 21. päivänä järjestettyjä vaaleja, jotka Vucicin puolue voitti.

Vaaleihin johtaneiden viikkojen aikana Serbiassa ei ollut voimassa juuri mitään koronarajoituksia ja urheilutapahtumissa oli tuhansia katsojia.

Viikonlopulle kaavailtu ulkonaliikkumiskielto kestää Vucicin mukaan perjantaista maanantaihin.

Vucic ilmoitti tulevasta ulkonaliikkumiskiellosta aiemmin tiistai-iltana. Serbiassa oli tätä ennen kirjattu tähän mennessä korkein päiväkohtainen koronakuolemien määrä, eli 13 uutta koronaan liittyvää kuolemaa.

Edellisten kahden viikon aikana päivittäisten tartuntojen määrä on noussut merkittävästi, ja uusia tartuntoja varmistuu säännöllisesti yli 300 vuorokaudessa.

Viime viikolla maan hallitus asetti uusia rajoituksia lukuisiin kaupunkeihin ja kyliin, jotka ovat muodostuneet tartuntakeskittymiksi.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan Serbiassa on varmistettu tähän mennessä yli 16  700 koronatartuntaa. Maassa on lisäksi kirjattu 330 koronaan liittyvää kuolemaa.

Lue lisää

Suomessa on todettu 41 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus ja tapausmäärät ovat nousseet selkeästi

Elinkeinoelämä peräänkuuluttaa Suomen hallitukselta ripeämpiä koronatoimia — vastustaa yleistä etätyösuositusta

Ohisalo yhtyi Saarikon näkemykseen oikeustajun vastaisista karanteenikorvauksista

Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa