Ulkomaat

Kreikka tiukentaa taas koronavirustoimiaan – tautitapausten määrä nousussa rajojen aukaisemisen jälkeen

Kreikka löysäsi liikkumisrajoituksia toukokuun alussa ja avasi rajojaan heinäkuun alussa.
Heikki Saukkomaa
Kreikka avasi rajojaan heinäkuun alussa muun muassa matkailijoille, mutta koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt viime aikoina selvästi nousuun.

Kreikka on ilmoittanut tiukentavansa jälleen koronavirukseen liittyviä varotoimia, sillä tartuntojen määrä on viime aikoina ollut selvässä nousussa, kertoo Guardian.

Tartuntoja on levinnyt sekä maahan saapuneiden matkailijoiden kautta että tuntemattomista lähteistä maan sisällä. Jotkut asiantuntijat pelkäävät koronaviruksen toisen aallon nyt iskeneen maahan.

Kreikka löysäsi liikkumisrajoituksia toukokuun alussa ja avasi rajojaan heinäkuun alussa.

Kreikassa on tähän mennessä todettu noin 3 800 koronavirustartuntaa ja 193 virukseen liittyvää kuolemaa. Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on miljoonaa asukasta kohden 365 ja kuolemia 19. Suomessa vastaavat luvut ovat 1 317 ja 59.

Epidemiologit ovat olleet Kreikassa huolissaan oireettomista tartuntaa kantavista matkailijoista. Kasvavaa huolta kohdistuu nyt myös kreikkalaisten leväperäiseen suhtautumiseen sosiaalista eristäytymistä kohtaan.

Viranomaiset aikovat muun muassa tehostaa testaamista maan pohjoisrajalla, jonka toisella puolella Balkanin naapurimaissa tartunnat ovat olleet kovassa kasvussa. Balkanin maista vierailee Pohjois-Kreikassa paljon turisteja.

Lue lisää

Olympialaisten yllä huolia: kasvavat koronatapaukset ja mahdollinen ennätyskuumuus tekevät Tokiosta haasteellisen koitoksen

HS:n tiedot: Kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla tulossa voimaan ravintolarajoitukset

THL: Suomessa on todettu 453 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa olevien määrä kasvanut hieman

Suomalaisten tutkijoiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa on löydetty koronaviruksen vakavalle muodolle altistavia geenialueita