Kuljettaja ajoi autolla ihmisjoukkoon Berliinissä, useita loukkaantunut - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Kuljettaja ajoi autolla ihmisjoukkoon Berliinissä, useita loukkaantunut

Berliinissä on ainakin seitsemän loukaantunut auton ajettua ihmisjoukkoon jalkakäytävällä.
Poliisit tutkivat paikkaa, jossa auto ajoi päin ihmisjoukkoa Charlottenburgin alueella Berliinissä 26. heinäkuuta 2020. DPA / LEHTIKUVA

Berliinissä ainakin seitsemän ihmistä loukkaantui tänä aamuna, kun kuljettaja ajoi autolla ihmisjoukkoon jalkakäytävällä Charlottenburgin kaupunginosassa Berliinin eläintieteellisen puutarhan vieressä, Berliinin pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Loukkaantuneista kolme on loukkaantunut vakavasti, ja heistä yksi jouduttiin elvyttämään. Monet tapahtumapaikalla olleet saavat kriisiapua. Paikalle tuli kymmeniä pelastuslaitoksen yksikköjä ja kaksi pelastushelikopteria, ja pelastuslaitos oli paikan päällä noin kaksi tuntia.

Berliinin poliisi kertoo pidättäneensä kuljettajan ja tutkivansa onnettomuuden syytä. Vielä ei ole tietoa siitä, miksi kuljettaja ajoi jalkakäytävälle. Poliisin mukaan poliittisesta tai uskonnollisesta motiivista ei ole ilmennyt viitteitä.

Bild-lehden mukaan päälleajo tapahtui noin kello 7.20 paikallista aikaa, ja kyseessä oleva auto on musta Mercedes. Lehden tietojen mukaan poliisi tutki aluetta pommikoirien avulla, mutta syy siihen ei ole tiedossa.

Asiasta kertoivat Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat ja Yle.

Aiheet Berliini
Lue lisää

Saksalaismedia: Kettu näpisti yli sata kenkää Berliinissä

Berliini rakentaa uusia muureja – nyt sikaruttoa vastaan

Yli 5 000 traktoria täytti Berliinin – viljelijöiden protestit maatalouspolitiikan kiristyksiä kohtaan kasvavat Saksassa

Saksalaiset viedään pohjalaiseen latobaariin maistelemaan kossua - "Kysymyksessä ei ole kaurismäkeläinen ankea kuppila, vaan baarin ote on maalaisromanttisempi"