Ulkomaat

Vakava lento-onnettomuus Intiassa – ainakin 14 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut katkenneessa koneessa

Air India Expressin lentokone suistui ulos kiitoradalta laskeutuessaan.
Punit Paranjpe
Air India Expressin lentokone on joutunut onnettomuuteen Keralan osavaltiossa.

Lentoyhtiö Air India Expressin matkustajalentokone on joutunut vakavaan onnettomuuteen Intiassa Kozhikoden lentokentällä Keralan osavaltiossa.

Dubaista tulossa ollut kone suistui ulos kiitotieltä laskeutumisen yhteydessä ja katkesi kahtia. Kentällä satoi laskeutumisen aikaan rankasti.

Paikallinen poliisi on toistaiseksi vahvistanut neljäntoista ihmisen kuolleen törmäyksessä. Intialaislähteiden mukaan yksi kuolleista olisi koneen lentäjä.

Paikallisten viranomaisten mukaan alueen sairaaloihin on toimitettu ainakin 89 ihmistä, joista vähintään viidentoista vammat ovat vakavia.

Kymmenet ambulanssit hakevat edelleen matkustajia sairaaloihin, eikä loukkaantuneiden lopullinen määrä ole vielä selvillä.

Koneessa oli ensimmäisten tietojen mukaan ainakin 185 ihmistä, mutta tarkka lukumäärä on ilmeisesti 191. Epävarmuus johtui osittain siitä, että koneessa oli jonkin verran sylivauvoja, joita ei merkitä matkustajiksi samaan tapaan kuin aikuisia.

Lentoyhtiö itse ilmoitti koneessa olleen 174 matkustajaa, 10 sylivauvaa, kaksi lentäjää ja viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Kentällä kuvatuissa televisiokuvissa näkyy, kuinka kone on katkennut kahtia, mutta se ei näytä syttyneen tuleen. Yhden televisiokanavan tietojen mukaan koneen laskutelineessä olisi ollut ongelmia.

Intian ilmailuviranomaisten mukaan kone epäonnistui pysähtymisessä ja luisui yli kiitoradan päästä. Siitä se putosi alemmas laaksoon, ja hajosi kahteen osaan.

BBC:n tietojen mukaan kyseessä oli hallituksen järjestämä lento, jolla haettiin intialaisia Dubaista takaisin kotimaahan voimassa olevien matkustusrajoitusten vuoksi.

Juttua täydennetty 7.8.2020 klo 20.47. Otsikkoa muokattu.

Lue lisää

Intia ohitti Brasilian, maassa nyt toiseksi eniten koronatartuntoja maailmassa

Intiassa lähes tuhat uutta koronakuolemaa vuorokauden aikana

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Intia kielsi videopalvelu TikTokin ja samaa suunnittelee Yhdysvallat – Instagram tuo uudella videotoiminnollaan tilalle kilpailijan