Ulkomaat

Yhdysvaltain terveysministeri tapasi Taiwanin presidentin – poikkeuksellinen vierailu on suututtanut Kiinan

Taiwanin ja Yhdysvaltain suhteet ovat lämmenneet huomattavasti presidentti Donald Trumpin aikana.
Terveysministeri Alex Azar on korkea-arvoisin yhdysvaltalainen, joka on käynyt Taiwanissa sitten vuoden 1979. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain terveysministeri Alex Azar on tavannut Taiwanin presidentin Tsai Ing-Wenin. Taiwanin Amerikkalaisen instituutin mukaan Azar on korkea-arvoisin yhdysvaltalainen, joka on käynyt Taiwanissa sitten vuoden 1979.

Tsai otti vastaan Azarin johtaman delegaation, jonka vierailu Taiwanissa on suututtanut Kiinan. Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan, jonka se on valmis tarvittaessa liittämään takaisin emämaahan voimakeinoin.

Taiwanin ja Yhdysvaltain suhteet ovat lämmenneet huomattavasti presidentti Donald Trumpin aikana. Samaan aikaan Manner-Kiinan ja Yhdysvaltain suhteet ovat vajonneet aallonpohjaan.

Lue lisää

Markkinakatsaus: Viljapörssin ralli kiihtyi, kotimaassa vedettiin viime viikolla henkeä

Lähteekö Esko Aho presidenttikisaan, entä mitä mieltä hän on Paavo Väyrysestä? "Kirjoittaessa tuli esille asioita, joita tämän ajan ihmiset eivät tiedä"

Esko Aho: Aiemmin sovitut palkankorotukset ja hallitusohjelman menolisäykset pitäisi perua – "Trumpin jatkokausi olisi huono asia Suomelle ja Euroopalle"

"Ehkä tein testin, ehkä en", Trump väisteli kysymyksiä koronatestistään, valkoisesta ylivallasta ja QAnonista – Biden puhui politiikkaa