Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi sairaalahoitoon koronatartunnan vuoksi - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi sairaalahoitoon koronatartunnan vuoksi

83-vuotias Berlusconi on toiminut kolmeen otteeseen Italian pääministerinä.
LEHTIKUVA/AFP
Berlusconilla todettiin aiemmin tällä viikolla koronavirustartunta.

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on viety sairaalaan. Berlusconilla todettiin aiemmin tällä viikolla koronavirustartunta.

Berlusconin edustajan mukaan ex-pääministeri vietiin San Raffaelen sairaalaan Milanossa torstai-iltana sen jälkeen, kun hän oli kärsinyt oireista. Edustajan lähettämän tiedotteen mukaan Berlusconin terveyden vuoksi ei ole syytä huoleen.

San Raffaelen sairaalan edustaja Alberto Zangrillo kommentoi keskiviikkona italialaislehti Corriere della Seralle, että Berlusconin tartunta on oireeton.

83-vuotias Berlusconi on toiminut kolmeen otteeseen Italian pääministerinä vuosina 1994–95, 2001–2006 sekä 2008–11. Lisäksi hänet tunnetaan merkittävänä media-alan vaikuttajana kotimaassaan. Berlusconi omisti aiemmin myös menestyneen italialaisen jalkapalloseura AC Milanin.

Italia on kärsinyt pahasti koronaviruspandemiasta. 60 miljoonan asukkaan maassa on rekisteröity yli 270 000 koronavirustartuntaa ja yli 35 000 virukseen liittyvää kuolemaa. Miljoonaa asukasta kohti Italiassa on koronavirukseen liittyviä kuolemia 587. Suomessa vastaava luku on tilastosivusto Worldometerin mukaan 61. Worldometerin luvuissa on ollut ajoittain epäjohdonmukaisuuksia.

Lue lisää

Suomessa 59 uutta koronatartuntaa – ei uusia kuolemantapauksia maanantain jälkeen

Viina ei virtaa Virossa enää pikkutunneille saakka – alkoholin yömyynti kielletään koronatartuntojen vuoksi

THL:n terveysturvallisuusjohtaja maakuntien kasvaneista tartuntamääristä ja koronan leviämisestä pienemmillä paikkakunnilla: "Vielä on aikaista vetää sellaista johtopäätöstä"

Berlusconi selvisi koronasta ja pääsi sairaalasta