Nautojen ruhoja ajelehtii Etelä-Kiinan merellä – Taifuuniin törmänneen rahtilaivan toinen pelastettu miehistön jäsen kuoli - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Nautojen ruhoja ajelehtii Etelä-Kiinan merellä – Taifuuniin törmänneen rahtilaivan toinen pelastettu miehistön jäsen kuoli

Aluksella kerrotaan olleet aiemmin teknisiä ongelmia.
Jukka Pasonen
Rahtialuksen uppoamispaikka on Japanin aluevesillä.

Toinen taifuuni Maysakin runteleman japanilaisen rahtilaivan merestä pelastettu miehistön jäsen on kuollut, kertoo uutistoimisto Reuters. Hänet saatiin perjantaina merestä ylös tiedottomana, mutta hän kuoli sairaalassa.

Toinen, keskiviikkona pelastettu mies on hengissä, mutta 41 miehistön jäsentä edelleen kateissa. Pelastajat ovat löytäneet lisäksi yhden pelastusliivin ja nautojen ruhoja ajelehtimassa aluksen oletetulta uppoamispaikalta.

Pelastuneen miehistön jäsenen mukaan aluksen moottori sammui ennen valtavaa hyökyaaltoa.

Gulf Livestock 1 -niminen alus oli matkalla Uudesta-Seelannista Kiinaan, kun sitä kohtasi voimakas taifuuni torstaina Etelä-Kiinan merellä Japanin aluevesillä. Valtaosa miehistöstä oli filippiiniläisiä, myös toistaiseksi ainoa pelastunut 45-vuotias.

Alus lähti Uudesta-Seelannista 14. elokuuta ja sen oli määrä saapua 17 päivän kuluttua Jingtangin satamaan Kiinan Tangshaniin.

Merenkulkuraporttien mukaan aluksella on ollut aiemmin teknisiä ongelmia ja puutteita muun muassa mittaristossa ja moottorissa. Aiemmissa eläinkuljetuksissa on esiintynyt muun muassa pernaruttoa.

Lue myös:

6 000 lehmää upposi rahtilaivan mukana Japanissa

Lue lisää

Japanin vesillä mereen päätyneet 6 000 hiehoa olivat huippujalostuseläimiä matkalla Uudesta-Seelannista Kiinaan

6 000 lehmää upposi rahtilaivan mukana Japanissa

MMM valmistelee eläinkuljetusten lainsäädännön uudistamista – alkoi jo ennen sinikettu-jupakkaa

ASF-alueelta saapuva eläinkuljetusauto voi tuoda afrikkalaisen sikaruton Suomeen – ratkaisevaa on, missä käytössä auto on ollut ASF-maassa ja missä se käy Suomessa