Englannissa kielletään yli kuuden ihmisen kokoontumiset – raja saa ylittyä työpaikoilla, häissä ja joukkueurheilussa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Englannissa kielletään yli kuuden ihmisen kokoontumiset – raja saa ylittyä työpaikoilla, häissä ja joukkueurheilussa

Britanniassa on viime päivinä raportoitu jopa 3 000 uutta koronatartuntaa päivässä.
Englannin koronavirustilanne on alkanut kehittyä yhä huonompaan suuntaan. Lehtikuva/AFP

Britannian hallitus tiukentaa kokoontumisia koskevia säännöksiä Englannissa, koska maan koronavirustilanne on alkanut kehittyä yhä huonompaan suuntaan. Maanantaina voimaan tuleva lainsäädäntö määrää, että sosiaalisissa tapaamisissa saa olla korkeintaan kuusi osanottajaa, kun aiempi yläraja on ollut 30 henkilöä.

Sääntöön tulee kuitenkin poikkeuksia. Kuuden henkilön raja saa ylittyä suurperheissä, häissä, hautajaisissa, joukkueurheilussa, työpaikoilla ja opetuksessa.

Britanniassa on viime päivinä raportoitu jopa 3 000 uutta koronatartuntaa päivässä ja taudin pelätään olevan ryöstäytymässä käsistä. Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tartunnat ovat levinneet erityisesti nuorten eli 20–30-vuotiaiden keskuudessa. Vaikka nuoret yleensä sairastuvat vain lievästi, voivat he tartuttaa iäkkäämpiä, Hancock varoitti.

Hallitus määräsi voimaan Manchesterin lähellä sijaitsevassa Boltonissa ylimääräisiä rajoituksia, koska tartunnat ovat olleet siellä erityisen kovassa nousussa. Ravintolat ja pubit saavat myydä ruokaa vain ulos, ja aukioloaikoja rajoitettiin.

Lue lisää

Korona kasvatti etävastaanottojen kysyntää – "Koronan lisäksi kaikki muutkin sairaudet pitää hoitaa"

Koronan vuoksi suun terveydenhuollossa on melkeinpä mahdotonta seurata hoitotakuun toteutumista – "Tilanne on ennennäkemättömän huono"

Koronan aiheuttamasta hoito­velasta saattaa syntyä tikittävä aikapommi, jota maksetaan pahimmillaan vuosia

Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lennot jäävät Finnairin historiaan – valtio avaa lompsaansa kenttien jatkoliikenteen turvaksi