Ulkomaat

Tshekin koronavirustartunnat räjähdysmäisessä kasvussa – yhden päivän aikana rekisteröitiin yhtä paljon tartuntoja kuin koko maaliskuussa

Maan tartuntatilanne on nyt Euroopan toiseksi pahin heti Espanjan jälkeen.
Tshekin koronavirustartuntatilanne on nyt Euroopan toiseksi pahin heti Espanjan jälkeen, kertoo uutistoimisto CTK. LEHTIKUVA / AFP

Tshekissä on vuorokauden aikana rekisteröity yli 3 000 koronavirustartuntaa, mikä on jälleen uusi ennätys, kertoivat viranomaiset perjantaina. Kyseessä oli kolmas päivä peräkkäin, kun tartuntojen määrä ylitti edellispäivän ennätyslukeman.

Tartuntoja tuli nyt yhdessä päivässä yhtä paljon mitä maassa rekisteröitiin koko maaliskuun aikana.

Tshekin uutistoimiston CTK:n mukaan maan tartuntatilanne on nyt Euroopan toiseksi pahin heti Espanjan jälkeen.

Vaikka tartuntojen määrät ovat räjähtäneet, on sairaaloissa tällä hetkellä vain hieman runsaat 400 ihmistä. Valtaosan koronaoireet ovat jääneet lieviksi.

Epidemiologi Roman Prymula varoitti kuitenkin, että jos epidemia kasvaa näin räjähdysmäisesti, sairaalapaikatkin tulevat pian loppumaan.

Tartuntojen määrän kasvun vuoksi Tshekissä on otettu käyttöön uusia rajoituksia. Baarit ja yökerhot on suljettava viimeistään keskiyöllä ja kasvomaskin käyttö kouluissa on pakollista kaikille yli 11-vuotiaille.

Koronavirustartuntoja on varmistettu ympäri maailman jo yli 30 miljoonaa. Asia selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Synkkä rajapyykki ylittyi yliopiston seurannassa Suomen aikaa perjantaina alkuyöstä.

Koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu maailmanlaajuisesti yli 940 000.

Määrällisesti eniten koronatartuntoja ja -kuolemia on Yhdysvalloissa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhdysvalloissa on varmistettu yli 6,6 miljoonaa tartuntaa. Intiassa tartuntoja on yli 5,1 miljoonaa ja Brasiliassa yli 4,4 miljoonaa.

Miljoonan tartunnan raja on mennyt Johns Hopkinsin mukaan rikki myös Venäjällä.

Lue lisää

Y-kromosomi tekee muutakin kuin miehen: sukukromosomin geenien vaimentaminen vaikutti sydämeen

Suomessa 184 uutta koronatartuntaa

Lue uusin koronakatsaus: Suomen epidemiatilanteessa näkyy pientä positiivista valoa

Katso tallenne Suomen koronatilanteesta