Ulkomaat

Selvitys: Jessikka Aron palkinto peruttiin Trumpia kritisoivien tviittien takia

International Women of Courage -palkinto myönnettiin Arolle hänen työstään venäläisten disinformaatiokampanjoiden paljastamiseksi.
International Women of Courage -palkinto myönnettiin Arolle hänen työstään venäläisten disinformaatiokampanjoiden paljastamiseksi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Toimittaja-kirjailija Jessikka Arolle myönnetyn palkinnon perumisen taustalla olivat Aron tviitit, joissa hän kritisoi presidentti Donald Trumpia. Asia selviää Yhdysvaltain ulkoministeriön sisäisestä selvityksestä.

International Women of Courage -palkinto myönnettiin Arolle hänen työstään venäläisten disinformaatiokampanjoiden paljastamiseksi.

Ulkoministeriö sai kuitenkin tietää Aron tviiteistä ennen palkinnon jakamista ja päätti perua sen myöntämisen.

Asiassa ei sisäisen tutkinnan perusteella ole tehty rikosta, mutta ulkoministeriö on valehdellut sekä toimittajille että Yhdysvaltain kongressille perumisen oikeista syistä.

Lue lisää

Ylen linjasta kuuluu keskustella

Ylen hallintoneuvoston Satonen ei muista, että etujärjestöistä olisi aiemmin kritisoitu Ylen journalistista linjaa, kuten MTK:n Marttila nyt teki – "Onhan se aika poikkeuksellista"

Joe Biden: Donald Trumpin hallinto ei ole ollut vastahakoinen vallanvaihdon aloittamisessa – Trump ja Biden eivät ole vieläkään puhuneet

Trump valmis aloittamaan vallanvaihtoprosessin, mutta ei myönnä vaalitappiotaan – Biden: "Elintärkeä askel sujuvan vallansiirron kannalta"