Ulkomaat

Saksa kiristää koronarajoituksiaan pahenevan tautitilanteen vuoksi – Euroopan parlamentti peruu ensi viikon istuntonsa Ranskassa

Saksa kielsi maan korkean riskin alueilta matkustavilta majoittumisen hotelleihin tai loma-asuntoihin matalamman riskin alueilta.
Liittokansleri Angela Merkel kertoi uusista toimista tavattuaan maan 16 osavaltion johtajia. LEHTIKUVA / AFP

Saksa ottaa käyttöön uusia rajoituksia kamppailussa koronavirusepidemiaa vastaan. Saksan aikeista kerrottiin keskiviikkona AFP:n näkemän luonnoksen pohjalta.

Maassa otetaan käyttöön tiukempia kokoontumisrajoituksia sekä hengityssuojainten käyttöpakkoja alueilla, joissa viikon aikana kirjattujen uusien tartuntojen esiintyvyys on suurempi kuin 35 sataatuhatta asukasta kohden.

Kasvomaskit ovat näillä alueilla pakollisia tilanteissa, joissa ihmiset ovat pidemmän aikaa lähietäisyydellä toisistaan. Lisäksi kokoontumiset rajoitetaan 15 henkeen sisätiloissa ja 25 henkeen ulkona.

Vielä tiukempiin toimiin ryhdytään, jos luku ylittää 50:n. Näitä toimia ovat yksityistilaisuuksien rajoittaminen enimmillään 10 henkeen ja ravintoloiden aukioloaikojen lyhentäminen.

Liittokansleri Angela Merkel kertoi uusista toimista myöhään keskiviikkona tavattuaan maan 16 osavaltion johtajia.

"Olen vakuuttunut siitä, että mitä teemme näinä päivinä ja viikkoina on ratkaisevan tärkeää kysymykselle siitä, miten selviämme tästä pandemiasta", Merkel sanoi.

Merkelin mukaan linjausten tavoitteena on estää tartuntojen eksponentiaalinen kasvu.

Eripuraa maan keskushallinnon ja osavaltioiden johdon välille on aiheuttanut hallituksen viimeviikkoinen päätös kieltää korkean riskin alueilta maan sisäisesti matkustavilta majoittuminen hotelleihin tai loma-asuntoihin. Osa osavaltioiden päättäjistä haluaa kumota kiellon.

The Local -uutissivuston mukaan majoituskieltoa on pidetty liian monimutkaisena ja tuhoisana majoitusalalle.

Euroopan parlamentti on perunut ensi viikon istuntonsa Ranskan Strasbourgissa koronavarotoimena. Istunto järjestetään sen sijaan etäkokouksena, sanoi parlamentin puheenjohtaja David Sassoli Twitterissä. AFP:n mukaan Ranska olisi halunnut pitää istunnon Strasbourgissa.

Sassoli sanoi tviitissään, että Ranskan ja Belgian koronatilanne on hyvin vakava ja matkustamista ei suositella.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Poikkeusaika käänsi katseet kotimaahan

Raportti: Lihan syönnin ja eläinkontaktien vähentäminen keinoja hillitä pandemioita

Ravintoloiden rajoitukset jakaantuvat vastaisuudessa alueiden ja ravintolatyyppien perusteella

Ranska panee liki koko maan koronasulkuun – myös Saksassa voimaan tiukat koronarajoitukset