Ulkomaat

Puolan presidentillä koronatartunta – vointi silti hyvä

Puol laajensi koronasulkua: yli viiden hengen kokoontumiset kiellettiin, osa ravintoloista kiinni, isommat lapset etäkouluun.
Avustajan mukaan presidentti Andrzej Dudan vointi on hyvä. LEHTIKUVA/AFP

Puolan presidentillä Andrzej Dudalla on todettu koronavirustartunta, kertoo hänen avustajansa. Avustajan mukaan presidentin vointi on kuitenkin hyvä.

Virallisesti ei ole kerrottu, missä Dudan arvellaan saaneen tartunnan, mutta hän osallistui maanantaina Tallinnassa pidettyyn sijoittajatapahtumaan. Hän tapasi tilaisuudessa muun muassa Bulgarian presidentin Rumen Radevin, joka on myöhemmin jäänyt koronakaranteeniin.

Koronavirustartuntojen määrä Puolassa, kuten muuallakin Keski-Euroopassa, on noussut koronan toisen aallon myötä nopeasti. Perjantaina maassa rekisteröitiin yli 13 600 uutta tartuntaa, mikä on uusi ennätys päivittäisten tartuntojen määrässä.

Puola on laajentanut koronasulkuaan lauantaista lähtien. Osa ravintoloista määrättiin suljettaviksi ja kaikkien koulujen oppilaat kolmannesta luokasta ylöspäin siirtyivät etäopetukseen. Yläasteilla ja yliopistoissa on opiskeltu etänä jo viime viikosta lähtien.

Kaikki yli viiden henkilön kokoontumiset on niin ikään kielletty. Varsovan stadion on muutettu koronan kenttäsairaalaksi.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan maassa on todettu runsaat 6 000 tartuntaa miljoonaa ihmistä kohti ja koronaan liittyviä kuolemia on miljoonaa ihmistä kohti 110.

Suomessa vastaavat luvut ovat runsaat 2 600 tartuntaa ja 61 kuollutta miljoonaa asukasta kohti.

Lue lisää

Ministeri Kiuru perääkuuluttaa ryhtiliikettä: "Kyllä tässä on suomalaisten osalta kyse siitä, perutaanko pikkujoulut vai joulu"

Ruotsissa 174 uutta koronavainajaa – lääkäri: "Hirvittävä luku"

Pääministeri kehottaa kansalaisia koronamalttiin: Rokoteuutisesta huolimatta viranomaisten ohjeita ja suosituksia pitää noudattaa

Venäjällä ja Saksassa rikottiin aiemmat koronatartuntaennätykset