Ulkomaat

Venäjällä jälleen yli 400 koronakuolemaa, Moskova peruu joulun ja uudenvuoden juhlat

Ukrainan presidentti joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi.
Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan suuret yleisötapahtumat kielletään pääkaupungissa ainakin tammikuun puoliväliin saakka. LEHTIKUVA/AFP

Venäjällä on kirjattu jo toisena päivänä peräkkäin yli 400 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyä kuolemantapausta. Eilisen jälkeen rekisteröity kuolemien määrä, 439, on uusi päiväkohtainen ennätys koko epidemian aikana, kertoo Moscow Times.

Uusien koronavirustartuntojen vuorokausimäärä palasi myös reilusti yli 20 000 tartunnan tasolle eilisen laskun jälkeen.

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan suuret yleisötapahtumat kielletään pääkaupungissa ainakin tammikuun puoliväliin saakka. Näin ollen Moskovassa ei järjestetä myöskään perinteisiä joulun ja uudenvuoden juhlia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on joutunut sairaalaan koronaviruksen vuoksi, kertoo muun muassa uutistoimisto Interfax.

Zelenskyin koronavirustartunnasta kerrottiin maanantaina. Presidentin kanslia kertoi tuolloin, että presidentti voi hyvin ja jatkaa tehtäviensä hoitamista eristyksissä.

Yli 40 miljoonan asukkaan Ukrainassa on yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu yli 500 000 koronavirustartuntaa ja yli 9 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Lue lisää

Korona-ajan joulumarkkinoissa luovuus on valttia: Vaasassa levittäydyttiin torille ja peruttiin ilotulitus, Savonlinnassa pankkisali muuntui väljäksi kauppahalliksi

Evan tutkimus: Suomalaiset suhtautuvat Venäjään aiempaa kielteisemmin, mutta Natoon ei havitella enempää kuin ennenkään

Vapaavuori: "Tarvitsemme kunnon herätyksen" – pääkaupunkiseudun kirjastot ja liikuntapaikat menossa kiinni ja toinen aste etäopetukseen

Oletko käynyt koronatestissä? – MT:n koronatestikysely kartoittaa lukijoiden testauskokemuksia