Ulkomaat

Ruotsissa 174 uutta koronavainajaa – lääkäri: "Hirvittävä luku"

Kuolinlukujen nopea kasvu on "reaktio siihen, miten elimme kuukausi sitten", sanoo Danderydin sairaalan ylilääkäri Johan Styrud.
Fredrik Sandberg
Ruotsissa on koronaviruksen seurauksena kuollut 6 972 ihmistä.

Ruotsissa on raportoitu keskiviikkona 174 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertovat terveysviranomaiset. Koronaviruksen seurauksena on kuollut 6  972 ihmistä pandemian aikana.

Danderydin sairaalan ylilääkäri Johan Styrud kutsuu ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa lukua hirvittäväksi. Myös viikkotasolla ollaan Styrudin mukaan menossa väärään suuntaan.

"Olen todella huolestunut kuolinlukujen nopeasta kehityksestä. Se on reaktio siihen, miten elimme kuukausi sitten", Styrud sanoo.

Uusia koronatartuntoja raportoitiin keskiviikkona 5  400. Yhteensä koronatartuntoja on Ruotsissa rekisteröity pitkälti yli neljännesmiljoona, yli 266  000.

Venäjällä presidentti Vladimir Putin on antanut maan terveysviranomaisille määräyksen aloittaa laajat koronarokotukset ensi viikolla. Putinin mukaan Venäjä on tuottanut lähes kaksi miljoonaa annosta Sputnik-rokotetta.

Sputnikin tutkimus on edennyt kolmanteen ja viimeiseen vaiheeseen, jossa sitä testataan 40  000 vapaaehtoisella. Venäjän viranomaiset ovat aiemmin kertoneet, että rokotteen tehokkuus koronaa vastaan olisi noin 95 prosenttia.

Rokote on kansalaisille ilmainen ja vapaaehtoinen. Opettajien ja terveydenhuollon työntekijöiden on määrä saada rokote ensimmäisenä.

Lue lisää

Teatterit pysyvät kiinni, ensi-iltoja lykätään – koronatilanne talvilomien aikana voi olla monelle elokuvateatterille kohtalonkysymys

Korona ajoi kansan kalaan

Tutkijapaneeli: WHO ja Kiina olisivat voineet toimia nopeammin pandemian alussa – mahdollisuuksia nopeampaan toimintaan olisi ollut

THL: Suomessa raportoitu kolme uutta koronan aiheuttamaa kuolemaa – yhteensä kuolleita tähän mennessä 621