Ulkomaat

Melania Trump tuomitsi väkivaltaisuudet ja peräänkuulutti yhtenäisyyttä

Arnold Schwarzenegger on julkaissut Twitterissä videon, jossa hän ottaa voimakkaasti kantaa Yhdysvaltain kongressin valtaukseen
Melania Trumpin mukaan nyt olisi kuunneltava muita, keskityttävä yhdistäviin tekijöihin ja noustava erimielisyyksien yläpuolelle. Lehtikuva/AFP

Yhdysvaltain presidentin puoliso Melania Trump tuomitsee kongressin mellakat ja sanoo, ettei väkivaltaa voi koskaan hyväksyä.

Melania Trump myös vetoaa amerikkalaisiin, jotta nämä lopettaisivat väkivallan eivätkä tuomitsisi ihmisiä näiden poliittisen kannan tai ihonvärin perusteella, sanotaan Valkoisen talon verkkosivuilla olevassa kirjeessä.

Trumpin mukaan nyt olisi kuunneltava muita, keskityttävä yhdistäviin tekijöihin ja noustava erimielisyyksien yläpuolelle.

Kalifornian ex-kuvernööri Arnold Schwarzenegger, 73, on julkaissut Twitterissä videon, jossa hän ottaa voimakkaasti kantaa Yhdysvaltain kongressin valtaukseen. Videosta on tullut nettihitti. Siitä oli maanantaina aamupäivällä tykätty pitkälti toista miljoonaa kertaa, ja se oli jaettu eteenpäin yli 300  000 kertaa.

Itävallassa syntynyt Schwarzenegger rinnasti keskiviikon valtauksen Saksan kristalliyöhön vuonna 1938, jolloin juutalaisia vainottiin armotta ja heidän omaisuuttaan tuhottiin.

"Viime keskiviikkona näimme oman kristallimme Capitol-kukkulan ikkunoissa", Schwarzenegger sanoo.

Schwarzeneggerin mukaan presidentti Donald Trump on johtanut ihmisiä harhaan valheillaan ja syyllistynyt vallankaappausyritykseen.

"Isäni ja naapurimme johdettiin myös harhaan valheilla. Olemme nähneet, mihin se johtaa", Schwarzenegger sanoi natsivaltaan viitaten.

Schwarzenegger esitteli videolla myös Conan-elokuvan miekkaansa ja vertasi sitä demokratiaan.

"Demokratiamme on kuin tämän miekan teräs. Mitä enemmän sitä karkaisee, sitä vahvemmaksi se tulee", Schwarzenegger kiteytti.

Lue lisää

Suomelle töitä sovittelijan roolissa

Donald Trump lähti kehuskellen saavutuksiaan presidenttinä – "Tulemme takaisin jollain tapaa"

Trump on viime töikseen armahtanut kymmeniä ihmisiä, joukossa ex-neuvonantaja Bannon

Kaikkien aikojen jälkipyykki: Trumpista tehdään jättimäinen määrä paljastuksia, kun kostoa ei enää tarvitse pelätä